Det er utrolig nemt at lave sin egen kryddereddike, og denne ribseddike får den smukkeste røde farve og en dejlig bærsmag, som bliver kraftigere med tiden. Ribseddiken kan bruges i dressinger og marinader, i gryderetter og blot til at hælde over en god salat.
Smuk rød eddike
Ribseddike tager ingen tid at lave og er en eddike, man bliver utrolig glad for at have i sit køkken i efteråret. Kryddereddiken får den smukkeste røde farve og er flot at bruge direkte på en salat. Den kan også bruges i en mormordressing, som får den sødeste lyserøde farve og en dejlig syrlig smag af ribs.
Men udover det, så er bæreddiker jo altså uundværlige til at komme i alle de lækre gryderetter, sammenkogte retter, simreretter og gode saucer, som man skal lave i løbet af efteråret og vinteren. Et skvæt eddike her gør nemlig underværker og afrunder smagen.
Og så er det jo selvfølgelig oplagt at bruge ribseddike i de dressinger og marinader, som vi laver til grillaftener og salater. Hæld også lidt af eddiken over nogle grillede eller ovnbagte grøntsager – det er virkelig godt.
Opskrift på ribseddike
Den meget nemme opskrift på ribseddike finder du lige nedenfor. Det er oplagt at bruge de sidste ribs på busken til at lave en dejlig kryddereddike, og her gør det ingenting, at bærrene er godt modne – tværtimod. I opskriften anvendes klar eddike, som jeg synes giver det smukkeste resultat. Men du kan også bruge fx en hvidvinseddike eller en lys æblecidereddike.
Opskriften angiver en forholdsvis lille portion, men er nem at doble op, hvis du gerne vil lave en større mængde eller har mange ribs til overs. Jeg laver som regel mange forskellige kryddereddiker i løbet af foråret og sommeren. Derfor laver jeg altid mindre portioner, så jeg kan nå at bruge dem alle, inden året er omme.
Er du også vild med at lave dine egne kryddereddiker? Så kan det være, du også vil finde inspiration i nogle af mine mange andre opskrifter på lækre hjemmelavede eddiker:
Se alle opskrifter på kryddereddiker
Ribseddike
Equipment
- 1 glasflaske eller et sylteglas med låg
Ingredienser
- 1,5 dl friske ribs
- 2 dl klar eddike
Sådan gør du
- Rens og nib ribsene og kom dem derefter i et sylteglas eller en bredhalset flaske.
- Hæld klar eddike på og sæt låg på.
- Lad ribseddiken trække i min. en uge og gerne længere, inden du bruger den første gang. Den skal blot stå i stuetemperatur på køkkenbordet.
- Du kan si ribsene fra efter en måneds tid eller længere eller blot lade dem blive i. Eddiken vil blive kraftigere og kraftigere med tiden.