Hvis du, lige som jeg, er tosset med rosenkål, så tror jeg, du vil være vild med disse rosenkål med sesam. Det er lækkert tilbehør til næsten alle retter – ja endda på et tapasbord.
De smukke rosenkål
Det, der er med rosen kål, er, at enten smager de fantastisk ellers også er de bitre og bedske, som jeg ved ikke hvad. Hvis man først har smagt bitre rosenkål, kan man nemt komme til at nære en uvilje mod disse små, runde og lysegrønne kålkugler. Og det er virkelig en skam, for når man er heldig at få fat i velsmagende rosenkål, ja så er det nærmest et festmåltid.
Da jeg boede sammen med min veninde i gymnasietiden, var en af vores yndlingsretter hjemmelavet rosenkålssuppe. Det fik vi temmelig ofte, og vi var så vilde med vores egen suppe, at vi inviterede vores forældre på middag i den lille lejlighed og serverede vores berømte suppe for dem.
Ja, det var tider. Men jeg er stadig lige så tosset med rosenkål, og rosenkål vendt i sprøde sesamfrø smager intet mindre end rosenkålsfantastisk. Prøv selv!
Opskrift på rosenkål med sesam
- 250 g rosenkål
- smør eller olie til stegning
- 2-3 spsk sesamfrø – gerne både sorte og hvide frø, da det giver et flot og indbydende farvespil
- salt og friskkværnet peber
Skyl de små rosenkål, skær den lille rest af stok/bunden af dem og fjern de yderste grimme blade.
Snit et lille kryds i bunden af hver enkelt rosenkål, så koger de lettere møre.
Dæk rosenkålene med vand i en gryde, tilsæt salt og kog dem i 3-4 minutter. Du må endelig ikke koge dem ud ,og de skal stadig være lidt sprøde i det, da de efterfølgende skal steges på panden.
Varm smør eller olie op på en pande, og vend rosenkålene godt rundt i fedtstoffet.
Drys med sesamfrø og vend rundt, til de hænger ved rosenkålene.
Krydr med salt og peber og server med det samme.
God fornøjelse!