Sennepssild passer perfekt på julefrokostbordet eller påskefrokostbordet. I det hele taget kan de lækre sennepssild spises til frokost året rundt sammen med en god snaps. Sildene smager skønt på rugbrød med den stærk-søde smag af sennep og toppet med rødløg og krydderurter.
Hjemmelavede sild til frokost
Hjemmelavede sennepssild er simpelthen noget af det bedste. For der er nu ikke noget som en frokostsild på et godt stykke rugbrød med en god snaps til. For os er det en perfekt lørdagsfrokost, og vi rører ofte en sauce sammen til marinerede sild eller lægger fileterne i en hjemmelavet marinade, så sildene får en god smag. Vi holder meget af variationen.
Sild er en vigtig spise, for man skal jo som bekendt helst spise fed fisk hver eneste dag. Derfor er det selvfølgelig også dejligt at kunne servere sild i forskellige smagsvarianter uge for uge.
Sild til julefrokost eller påskefrokost
Derudover passer disse meget velsmagende sennepssild fremragende på ethvert julefrokostbord eller påskefrokostbord. De er hurtige og nemme at lave og kan holde sig i flere dage. For eksempel kan du lave dem klar lige op til jul og spise dem til julefrokost i dagene efter juleaften og så blot pynte dem med kryddergrønt.
Men vær opmærksom på, at saucen vil blive stærkere, som dagene går. Vil du spise sildene over flere dage og skal de ikke være alt for stærke, kan du reducere mængden af sennep en smule.
Se alle opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps
Opskrift på sennepssild
Neden for finder du opskriften på de lækre sennepssild. Spis dem fået godt rugbrød med smør eller fedt eller måske lige som svenskerne: med kartofler.
Får du lyst til at lave flere forskellige slags hjemmelavede silderetter, så tjek endelig mine mange andre opskrifter på fiskeretter til frokostbordet. Her er et lille udpluk:
Se alle opskrifter på fisk & skaldyr
Sennepssild
Ingredienser
- 300 g marinerede sild
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk sød sennep
- 1 tsk kryddereddike
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olie
- 1 dl creme fraiche
Pynt
- 1 rødløg
- 1 syltet agurk
- 1-2 spsk kapers
- 1 håndfuld krydderurter: fx persille, dild, grønkål
Sådan gør du
- Skær sildefileterne i ca. 2 cm brede stykker og læg dem på et fad.
- Rør de to slags sennep, sukker og eddike sammen i en lille skål.
- Pisk olien i i en fin stråle.
- Vend creme fraichen i.
- Hæld sennepssaucen over sildene.
- Pynt med rødløg, kapers og agurk og klip kryddergrønt over.
- Server sildene med rugbrød.