Bag lækre cookies med peanutbutter, peanuts og chokolade. Småkagerne er store og smagfulde og fyldt med gode sager. Og så er de både nemme og hurtige at bage.
De er simpelthen uimodståelige, disse her peanutbuttercookies. Det, der gør dem så afsindigt lækre, er uden tvivl kombinationen af sødt og salt, knasende sprød småkage og tændersynkende blød chokolade.
Og så egner de sig bare helt eminent til kolde efterårsdage og -aftener i selskab med en kop varm kaffe eller en kop dampende te. Jeg vil næsten kalde det efterårskagelykke …
Opskriften er enkel og nem at have med at gøre. Og fordi småkagerne er så store, tager det heller ikke så lang tid at bage en runde. Det er sådan nogle cookies, der er gode at have stående i et stort “cookie jar” i de kolde efterårs- og vintermåneder.
De egner sig også godt som værtindegave. Pak 10 store cookies i et stykke transparent indpakning, som egner sig til mad, og bind en smuk sløjfe på. Hvem bliver ikke glad for sådan en pakke med uimodståelige peanutbuttercookies!
Opskrift på peanutbuttercookies
Neden for finder du opskriften på de uimodståelige cookies med peanutbutter og peanuts. Husk at nyde en af de lækre peanutbuttercookies, når første hold er ude af ovnen og har nået at køle lidt af og er blevet sprøde. MUMS!
Er du i øvrigt vil med kage med peanuts, så prøv også denne skønne peanutkage med karamelliseret top. Den er både nem at bage og smager virkelig dejlig.
Se alle opskrifter på småkager & cookies her
Peanutbuttercookies
Ingredienser
- 250 g smør
- 150 g rørsukker
- 150 g brun farin
- 1 æg i mellemstørrelse
- 150 g peanutbutter – glat eller crunchy – det er helt op til dig
- 300 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids fint salt
- 300 g saltede peanuts
- 150 g mørk grofthakket chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Hak peanuts og chokolade i groft.
- Skær smørret i mindre stykker og rør det sammen med rørsukker og brun farin. Brug gerne en røremaskine.
- Rør derefter ægget i sammen med peanutbutter. Til sidst vendes mel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og røres i sammen med ca. 1/3 af de saltede peanuts og den grofthakkede chokolade. Rør kun ganske lidt, efter chokoladen kommer i.
- Tril dejen til kuglermed en diameter på 3-4 cm, vend dem i resten af de hakkede peanuts, hvorefter du trykker dem flade, så småkagerne er ca. 1 cm høje.
- Læg dem på en bageplade, men ikke for tæt. Der kan være ca. 8-9 kager på en plade.
- Bag småkagerne i ca. 10-15 minutter. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver for mørke. De skal være smukt gyldne.
- Lad peanutbuttercookies'ne køle helt af på en bagerist. Opbevar i en tætsluttende dåse eller glas.