Blåbærsyltetøj lavet af vilde blåbær samlet i naturen er en luksusspise – både fordi det smager absolut fantastisk og fordi det tager laaaaang tid og god tålmodighed at lave. Men når først syltetøjet står på bordet, føler man, det var alle anstrengelser værd.
Blåbærsyltetøj lavet på de små vilde bær har en lidt syrlig smag, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Men hvis du ikke er så vild med det syrlige, kan du tilføje lidt mere sukker. Sørg for at smage til.
Opskrift på hjemmelavet blåbærsyltetøj:
- ca. 800 g vilde blåbær
- 500 – 600 g sukker (smag til)
- en halv vaniljestang
- 2 dl vand
- Atamon
Rens bærrene for små stilke (som smager bittert, hvis de kommer i syltetøjet) og de visnede blomster. Hæld dem i en gryde sammen med 2 dl vand. Skrab kornene ud fra vaniljestangen og bland dem sammen med lidt sukker på et skærebræt. Hæld derefter vaniljekorn og den udhulede stang ned i blåbærrene. Husk at fiske stangen op til sidst.
Hvis du gerne vil have, at syltetøjet får en kraftigere vaniljesmag, kan du tilsætte en hel vaniljestang. Jeg kan godt lide den afdæmpede vaniljesmag, og at det er blåbærsmagen, som har førsteprioritet.
Kog syltetøjet igennem i ca. 5 minutter til den begynder at tykne. Hvis du som mig har børn, der har svært ved hele bær i syltetøj, kan du evt. blende syltetøjet med en stavblender direkte i gryden.
Hæld blåbærsyltetøjet på Atamon-skyllede glas og luk til, når syltetøjet er kølet af.
HJemmelavet blåbærsyltetøj smager fantastisk på pandekager og nybagt brød.
2 comments
Kære Trine
Blåbærsyltetøj er også eminent tilbehør til en god pate, har jeg lært i Frankrig:)
Venlige hilsener lene
Åh, det lyder lækkert, Lene. Tak for tippet 🙂
Mange hilsner Trine