Denne lækre sirup smager af gingerbread, den lille krydrede ingefærsmåkage, og er lavet på vinterens krydderier, rørsukker og muscovado. Siruppen kan bl.a. bruges til at lave en gingerbread latte eller i drinks.
Krydret sirup
Gingerbread sirup er en hjemmelavet sirup, som er fyldt med vinterens krydderier, og som er mørk og fyldig. Den laves på en blanding af rørsukker og mørk muscovadorørsukker, som røres op med en række krydderier og derefter koges op med vand til en fyldig sirup.
Siruppen er utrolig nem at lave, og det tager kun 10 minutter, så har du en dejlig mørk og krydret kaffesirup eller drinkssirup. Du kan lave siruppen samtidig med, at du laver aftensmad eller har gang i noget andet i køkkenet, for den laver næsten sig selv. Næsten.
Få mere inspiration og se alle opskrifter på hjemmelavet kaffesirup
Lav en gingerbread latte, chai eller drinks
En gingerbread sirup kan du bruge til at lave den dejligste gingerbread latte, som er en rigtig åstidskaffe – en kaffe, man drikker sidst på efteråret eller i vinteren omkring juletid. For gingerbread er jo jul og julekrydderier. Den kan også laves som en iskaffe, hvilket smager helt fantastisk. En favorit hjemme hos os.
Er du mere til te, kan du lave dig en lækker gingerbread chai latte med lige præcis den te, som du godt kan lide. Chai med gingerbread-smag er ren lækkeri.
Sidst, men ikke mindst, kan du faktisk bruge siruppen i drinks, Prøv fx at lave en espresso martini med gingerbread sirup – så har du en virkelig lækker krydret juledrink.
Udover at bruge siruppen i drikkevarer, kan du selvfølgelig også hælde den på is og kager, morgengrøden eller pandekager eller servere den til december måneds æbleskiver.
Se alle opskrifter på varme drikke
Opskrift på gingerbread sirup
Opskriften er som nævnt tidligere ganske nem og siruppen tager vitterligt ingen tid at lave. Har du ikke muscovadorørsukker i huset, kan du i stedet bruge rørsukker. Så bliver siruppen ikke helt så mørk og krydret, men den vil stadig blive lækker og smage af gingerbread.
Får du lyst til at lave mere krydret kaffesirup eller sirup til drinks og kager, så tjek gerne mine mange andre sirupsopskrifter. Jeg er sikker på, at du vil finde god inspiration. Her er et lille udpluk:
Se alle opskrifter på hjemmelavet sirup
Gingerbread sirup
Ingredienser
- 1 dl rørsukker
- 1/2 dl mørk muscovadorørsukker
- 1 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kanel
- 1/4 tsk stødt muskatnød
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 1/2 dl vand
Sådan gør du
- Kom de to slags sukker i en lille gryde og rør alle krydderierne godt ud i sukkeret.
- Tilsæt vand og bring gryden langsomt i kog.
- Lad siruppen stå og småsimre i ca. 10 minutter, til den har samlet sig og er tyknet en smule. Den skal ikke være ret tyk.
- Hæld siruppen gennem en lille si sat i en tragt og ned i en rengjort og skoldet flaske. Lad siruppen køle af og sæt låg på.
- Opbevar siruppen på køl.