Denne afsindigt lækre solbærdrink med rom og æble er noget nær den nemmeste drink at lave på en varm sommerdag – og så smager den forrygende frisk af sommer og sol, bær og frugter.
Smagen af danske solbær
Der er nu ikke noget som smagen af solbær og noget af det bedste, man kan lave med solbærrene i sin have er en underskøn solbærrom, som godt nok skal trække i nogle måneder, men ellers er virkelig nem at lave. Solbærrommen kan laves både på friske og frosne bær, så har du plukket til fryseren, kan du med fordel tage nogle bær ud og blande op med rom nu. Så har du den lækreste solbærrom om nogle måneder.
Og når først du har lavet solbærrommen, kan du lave denne utrolig lækre solbærdrink med rom og æble, der smager forfriskende og lækker – og som kan drikkes året rundt.
Du kan lave drinken som pre-dinner drink eller som after dinner drink. Den egner sig også helt fortrinligt som velkomstdrink til fx en konfirmation eller en fødselsdag. Drinken smager ikke synderligt af alkohol og derfor er den virkelig fin som velkomst.
Men det kan selvfølgelig også være lidt farligt, når den ikke smager så meget af alkohol, for man kan nemt komme til at skylle den ned, fordi den smager så godt – og af mere.
Har du brug for at lave en virgincocktail, kan du evt. mikse solbærsaft med æblecider.
Opskrift på solbærdrink med rom og æble (2 personer)
- 4-8 cl solbærrom
- æblecider
- masser af isterninger
- evt. et par appelsintagetes til pynt
Fyld hvert glas halvt op med isterninger.
Kom 2-4 cl solbærrom i hvert glas – alt efter glassets størrelse og hvor kraftig, du ønsker dig drinken.
Top med æblecider og pynt med en stilk appelsintagetes i hvert glas.
Server med det samme – og gør klar til at lave en omgang mere.
God fornøjelse!