En rigtig sommersalat er, hvad jeg vil kalde denne agurkesalat med hyldeblomst og hjulkrone. Det er toppen af juni og essensen af sommeren samlet i en smuk skål med smagen af dansk sommer, når den er allerbedst.
Blomstrende mad
Ja, dette er en blomstrende salat, som er en ren fryd for øjet. Den pirrer synssansen og er samtidig en æstetisk oplevelse. jeg er helt vild med smuk mad, og jeg synes, sådan en ret gør en forskel på et middagsbord eller på en grillaften. Mad skal være oplevelser, nostalgiske minder og erindringer om svundne tider og pirring af alle vores sanser.
Selv om salaten er smuk, er den ret enkel og supernem og hurtig at lave, og en god måde at anvende agurkerne i drivhuset på. Har du først lavet hyldeblomsteddike og evt. hyldeblomstsirup, kan du lave salaten på 5 minutter. Og det kan være rigtig rart en gang i mellem.
Agurkesalaten med hyldeblomst kan i øvrigt være et lækkert alternativ til de klassiske syltede agurker, fx til en grydestegt sommerkylling eller en lidt mere moderne hjemmelavet hotdog. Nemt, hvis man ikke lige har syltede agurker på lager.
Til opskriften er anvendt:
Disse skal du lave på forhånd.
Opskrift på agurkesalat med hyldeblomst og hjulkrone (ca. 4 personer)
- 1 hel agurk
- 2-3 stængler bredbladet persille
- 6 spsk. hyldeblomsteddike
- 1 spsk hyldeblomstsirup – kan erstattes af rørsukker, hvis du ikke har siruppen
- 2 tsk salt
- friskkværnet sort peber
Pynt:
- de blå blomster fra hjulkrone
- friske hyldeblomster
Skræl agurken og del den i fire kvarte. Skær i tykke skiver (ca. 1/2 cm).
Snit den bredladede persille fint. Her kan du selvfølgelig bruge lige så meget persille, du har lyst til.
Rør en dressing af hyldeblomsteddike, hyldeblomstsirup, salt og peber i en skål.
Vend agurkeskiverne rundt i dressingen sammen med det hakkede persille og evt. lidt friske hyldeblomster (pil de smp blomster af stænglen).
Lad agurkesalaten trække en halv til en hel time og pynt agurkesalat med hjulkrone og flere hyldeblomster.
God fornøjelse!