Denne crumble med brombær er noget så lækker og er en rigtig sensommerkage. Her kan man virkelig nyde smagen af brombær sammen med en sprød og smagfuld crumble. Crumblen indeholder marcipan, hvilket lige giver den et ekstra strejf af smag og lækkerhed.
Smuldrekage med årstidens bær
Brombærcrumble med marcipan er sådan en smuldrekage, som man bare bliver nødt til at lave, når brombærsæsonen sætter ind. For den smager simpelthen så godt. Og så er det faktisk en fantastisk måde at nyde den dejlige smag af brombær på, for de kommer i den grad til sin ret i denne kage.
Samtidigt er det en nem og hurtig kage at bage. Man kan servere den en god times tid efter, man er gået i gang. Og det meste af tiden har den så været i ovnen. Smuldredej er jo bare nemt at lave og hældes blot ud over de nænsomt skyllede brombær, hvorefter kagen kommer i ovnen.
Crumblen er sådan en ekstra lækker smuldredej, som både indeholder mandler og marcipan. Det gør den enorm smagfuld og samtidig god sprød. Det er min yndlings smuldredej. Har du ikke marcipan på hjemmelageret, kan det undværes. Men dejen får mest smag og bliver altså bedst med marcipanen.
Opskrift på brombærcrumble med marcipan
Du finder den hurtige og nemme opskrift på crumble med brombær lige her nedenfor. Du kan bruge både friskplukkede og frosne brombær, men vær opmærksom på, at konsistensen bliver en smule forskellig alt efter, hvad du bruger. Frosne bær giver ofte et mere marmeladeagtigt bærfyld end friske bær.
I brombærsæsonen plukker jeg masser af vilde brombær, som giver en god krydret smag, og det tager ikke lang tid at plukke et halvt kilo vilde bær til en kage. Du kan selvfølgelig også bruge havebrombær.
Har du masser af brombær, du skal have omsat til noget godt, så tjek også mine mange andre brombæropskrifter. Det kan være, du finder lidt inspiration:
Brombærmuffins med hvid chokolade
Se alle opskrifter med brombær
Brombærcrumble med marcipan
Equipment
- 1 Tærteform
Ingredienser
Crumble
- 125 g smør
- 2 dl hvedemel
- 1,5 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl grofthakkede mandler
- 1,5 dl sukker
- 75 g marcipan
Brombærfyld
- 500 g brombær
- 4 spsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 spsk kartoffelmel (eller alternativt hvedemel)
Servering
- cremefraiche eller
- en god vaniljeis
Sådan gør du
Crumble
- Skær smørret i mindre stykker.
- Bland smør, hvedemel, havregryn, hakkede mandler og sukker sammen i en røreskål – gerne på en røremaskine.
- Riv marcipanen groft og vend den i dejen. Dejen skal ikke være sammenhængende, men klumpet og smuldret.
Brombærfyld
- Kom brombærrene i en sigte eller et dørslag og skyl dem nænsomt under en blød stråle vand. Lad bærrene dryppe godt af.
- Vend brombærrene sammen med sukker, vaniljesukker og kartoffelmel i en skål og hæld derefter fyldet ud i et smurt tærtefad.
- Hæld crumbledejen henover brombærrene og bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40-50 minutter, til toppen er sprød og gylden.
Servering
- Server kagen varm med iskold cremefraiche eller en god vaniljeis til.