Her er opskriften på en ægte amerikansk chokolademilkshake lavet på is og kakaosirup. Milkshaken smager som en drøm og er blød og cremet, tyk og lækker med den dejligste chokoladesmag.
Hjemmelavet milkshake med chokoladesmag
En god isdessert, som de fleste har svært ved at modstå, er en dejlig hjemmelavet tyk chokolademilkshake. En dessert behøver nemlig ikke nødvendigvis at være avanceret og elegant for at smage godt, men kan være ganske enkel og samtidig utrolig overdådig og lækker.
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi er vilde med milkshakes hjemme hos os. Det er ikke tit, vi laver dem, men engang i mellem erstatter vi fx fredagssnoller med en god hjemmelavet milkshake. Når det lige skal være lidt ekstra lækkert.
Lav milkshaken på enten vaniljeis eller chokoladeis
En chokolademilkshake kan laves på enten vaniljeis eller chokoladeis. Denne her er lavet på vaniljeis sammen med en god og kraftig kakaosirup, som giver milkshaken den helt rigtige smag. Fordelen ved at bruge vaniljeis er, at du selv kan styre smagen og samtidigt også får den skønne smag af vanilje med.
Du kan dog også sagtens bruge chokoladeis, men jeg vil anbefale, at du stadig tilsætter kakaosiruppen, så milkshaken får den den rette chokoladesmag. Milkshakes skal være lidt kragtigere i smagen end almindelig is.
Opskrift på chokolademilkshake med is
Neden for finder du den helt enkle opskrift på milkshake med chokoladesmag lavet på is. For at lave milkshaken, skal du først lave en hjemmelavet kakaosirup. Det er meget nemt og tager ingen tid. Kakaosiruppen kan også bruges til en masse andre lækre ting.
Se opskriften på kakaosirup her
Er du vild med lækre isdesserter, så kan det være at disse udvalgte opskrifter på desserter med is også vil inspirere dig:
Jordbærmilkshake med hyldeblomst
Hjemmelavet vaniljeis med fløde
Hjemmelavet rødgrød med hjemmelavet vaniljeis
Se hele samlingen af opskrifter på desserter
Chokolademilkshake
Equipment
- 4 glas
Ingredienser
- 800 g vaniljeis eller chokoladeis
- ca. 3/4 dl mælk
- 100 g kakaosirup + lidt ekstra til pynt
- evt. flødeskum til toppen
- evt. 1 frisk jordbær delt i 4 til pynt
Sådan gør du
- Sørg for at lave en kakaosirup klar, inden du går i gang med milkshaken.
- Kom is i en stor blender sammen med mælk og det meste af den angivne mængde kakaosirup – hold ca. 1/4 tilbage, så du kan smage milkshaken til med chokoladesmag til sidst.
- Blend, til isen er tyk og cremet og der ikke er flere isklumper tilbage.
- Smag til med den sidste del af kakaosiruppen, så milkshaken får den rette chokoladesmag.
- Hæld milkshaken i 4 glas, hæld lidt ekstra kakaosirup på toppen og pynt evt. med flødeskum og et jordbær.
- Server med det samme.