Disse lækre cookies med hvid chokolade, tranebær og marcipan er lynhurtige at bage og smager himmelsk. De indeholder lutter gode ingredienser, der passer skønt sammen og hvis smage komplementerer hinanden.
Småkager året rundt
Jeg fristes næsten til at sige, at disse lækre cookies med hvid chokolade, tranebær og marcipan nemt kan forveksles med julesmåkager, for de indeholder vitterligt lutter lækre julesmage, inklusiv vanilje.
Men til det må jeg bare sige, at disse kager vil bringe lykke uanset årstid! Hver gang jeg spiser en cookie, tænker jeg ved mig selv, at det alligevel er utroligt, så godt de smager. Den der kombination af den søde sprøde kage sammen med julesmagene. Smagen af den hvide – nogle steder lidt karamelliserede – chokolade, og marcipanen sammen med de lidt mere syrlige tranebær. Det er virkelig mums.
Man skal altid have cookies i huset – og helst hjemmebagte
Kagerne bliver ikke hårde, men sprøde og amerikansk cookie-lækre. Det er sådan en slags, jeg godt kan lide at have på lager det meste af tiden.
Til når man lige trænger til en god kop te eller kaffe med noget sødt til (hjemmebag er ikke lige så ulovligt som købte søde ting …). Eller når der kommer uventede gæster på besøg. Det er da en god undskyldning for at bage disse dødlækre cookies. Og det er skønt at kunne byde sine gæster på kaffe med hjemmebag – når de er kommet uanmeldt.
Opskrift på cookies med hvid chokolade, tranebær og marcipan
Opskriften på disse cookies med den meget harmoniske og lækre sammensætning af smage finder du lige nedenfor. Disse kager er intet mindre end fremragende og samtidigt lette og hurtige at bage.
Får du lyst til at bage flere julede småkager, så tjek endelig mine mange andre opskrifter på julesmåkager. Her er et par stykker til inspiration:
Specier med chokolade og appelsin
Se alle opskrifter på julesmåkager
Cookies med hvid chokolade, tranebær og marcipan
Ingredienser
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g hvid chokolade
- 50 g tørrede tranebær
- 50 g marcipan
Sådan gør du
- Pisk sukker, smør og ægget sammen.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i.
- Hak den hvide chokolade og tranebærrene groft.
- Skær marcipanen i små stykker.
- Vend chokolade, tranebær og marcipan i dejen.
- Beklæd to bageplader med bagepapir og lav små toppe af dejen, som du sætter på pladerne: 12 på hver plade.
- Giv dejtoppene et lille tryk på toppen.
- Bag dine cookies i ovnen ved 175 grader i ca. 12-14 minutter, til de er gyldne og let brune i kanterne.
- Lad kagerne køle helt af på en bagerist, før du kommer dem i en tætsluttende dåse eller i et stort glas – eller begynder at spise dem.