Lav lækre cornflakestoppe med mørk og lys chokolade og server sammen med konfekten til jul. Cornflakestoppene smager skønt og knasende og er sundere, end de lyder. Samtidigt er de så lette og hurtige at lave, at det næsten er et “must” op til jul.
Toppe af chokolade og cornflakes
Det er helt enkelt at lave cornflakestoppe, for de består af to ingredienser: Chokolade og cornflakes. Og nemmere kan det vel næppe blive! Chokoladen varmes og cornflakes vendes i og så formes der ellers små toppe, som skal størkne.
At det er nem konfekt at lave, gør dem dog ikke ringere, for de smager simpelthen så skønt med knas i chokoladen. Jeg kan især godt lide, når de kommer mere eller mindre direkte fra køleskabet, hvor de bliver opbevaret i en julet firkantet dåse med låg og med mellemlægspapir imellem toppene.
Børnekonfekt
Man kan på mange måder kalde disse knasende toppe for børnekonfekt. For cornflakestoppe er noget, børn nemt selv kan lave eller være med til at lave. De kan tilmed pynte toppene med glimmerstøv, krymmel eller lignende, hvis de skal være lidt mere festlige (og det skal tingene jo ofte, når der er børn med). Man kan fx ryste kokosmel i en pose med lidt grøn frugtfarve og drysse dem over toppene, så de kommer til at minde om små juletræer.
Toppene kan holde sig et par uger i køleskabet, men de er nok væk inden da …
Opskrift på cornflakestoppe
Den nemme opskrift på chokoladetoppene med cornflakes finder du lige neden for. De er allebedst, hvis de får lov at blive knasende spørge i køleskabet inden servering. Server dem gerne sammen med andre slags konfekt og en god varm drik – måske kan du finde inspiration i disse udvalgte opskrifter:
Hjemmelavede snebolde med limoncello og citron
Varm æble-ingefærtoddy med rom
Cornflakestoppe
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade
- 100 g lys chokolade
- ca. 100-125 g cornflakes
Sådan gør du
- Hak begge slags chokolade groft.
- Kom mørk og lys chokolade i hver sin skål og smelt begge forsigtigt over et vandbad. Chokoladen skal kun lige smelte og være lækker flydende – pas på ikke at varme chokoladen for meget op.
- Rør ca. 50-65 g cornflakes i hver skål og form små toppe, som sættes på et stykke bagepapir eller i mindre konfektforme.
- Lad cornflakestoppene stå på køkkenbordet, til chokoladen er helt størknet og opbevar derefter på køl.