Dette græskarbrød er egentligt ikke et brød, men en kage – en lækker og saftig kage fyldt med græskarpuré, efterårskrydderier og chokolade. Kagen bages med form som et brød og holder sig frisk i flere dage.
Græskarpuré i kage
Græskarbrød med chokolade bages med græskarpuré og masser af chokoladestykker. Det gør kagen saftig, svampet og lækker med en god smag, hvor man både fornemmer den milde smag af græskar, vanilje og chokolade og skønne varme efterårskrydderier. Det er en dejlig krydret kage.
Kagen er perfekt både til et brunchbord og til eftermiddagskaffen. Det er en rigtigt efterårskage, som man lige kan skære en skive af, fx om eftermiddagen til en kop te. Fordi kagen indeholder græskarpuré og er så saftig og blød, holder den sig frisk i flere dage.
Lav din egen græskarpuré til brødet
For at bage kagen skal du bruge græskarpuré, som du nemt kan lave selv. Jeg ved faktisk ikke, om man kan købe det færdiglavet i Danmark, lige som man kan i USA. Puréen laves helt enkelt af et græskar, der skrælles og skæres i mindre stykker. Herefter koges det mør i lidt vand, hvorefter det puréres eller blendes. Du kan bruge et halloweengræskar eller fx et hokkaido eller en butternut squash. De sidste to indeholder en mere koncentreret smag af græskar.
Du finder opskriften på hjemmelavet græskarpuré her.
Udover at bruge græskarpuréen i dette græskar brød med chokolade, kan du også bruge puréen en masse andre steder. Du kan fx lave den skønneste græskarsmør af puréen, eller du kan bage kryddercookies med grækarsmag, bruge puréen i gryderetter eller i ovnbagte fyldte butternut squash. Og så kan du selvfølgelig bruge puréen i brød og kager.
Se også samlingen af opskrifter til en hyggelig halloween
Opskrift på græskarbrød med chokolade
Når først du har lavet græskarpuréen, er græskarbrøddet helt enkelt og nem at lave. Og det tager heller ikke ret lang tid at røre dejen sammen. Det skal bage i ovnen i en god times tid. Vær opmærksom på, at du ikke kommer til at tage kagen for tidligt ud, så den bliver klæg. Alt græskarpuréen i kagen skal være gennembagt.
Får du lyst til at lave mere med græskar, så tjek endelig også mine mange andre græskaropskrifter. Her er et lille udpluk til inspiration, men der er mange flere:
Hokkaidosuppe med chili, ost og serrano
Koldhævede græskarboller med græskarpuré og kerner
Butternut curry – opskrift på karryret med græskar
Se alle opskrifter med græskar
Græskarbrød med chokolade
Equipment
- 1 Brødform
Ingredienser
- 2 æg
- 150 g hvidt sukker
- 100 g rørsukker
- 350 g græskarpuré
- 1 1/4 dl rapsolie
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk kanel
- 2 tsk pumpkin spice krydderiblanding
- 1/2 tsk fint salt
- 150 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg og de to slags sukker skummende og lyst.
- Tilsæt græskarpuré og olie.
- Kom mel, krydderier, vanilje og bagepulver i en skål og rød det sammen. Vend det forsigtigt i dejen lidt ad gangen og hold ca. en dl tilbage.
- Hak chokoladen groft. Tag en 1/2 dl til side til at pynte oven på kagen og kom resten af chokoladen ned til mel- og krydderiblandingen. Vend chokoladen godt rundt i blandingen og vend derefter chokolade og resten af melet forsigtigt i kagen. Pas på, du ikke rører for meget.
- Hæld kagedejen i en smurt brødform og pynt ovenpå med det sidste chokolade.
- Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 60-70 minutter. Stik evt. en kniv i kagen og tjek, at den er helt gennembagt.
- Vend kagen ud på en bagerist og lad den køle lidt af inden servering.