Denne havtornsnaps med appelsin og vanilje er helt klart en yndlingssnaps – både hos os selv og hos vores gæster. Den er virkelig også lækker og velsmagende og er sådan en snaps, man bare kan drikke et glas af uden noget til.
Gyldne dråber
Havtornsnaps er en af de skønneste kryddersnapse, du kan lave selv. Havtorn og appelsin giver snapsen en meget smuk gylden farve, og da den også smager helt fantastisk, synes jeg, at man med rette kan kalde denne kryddersnaps for gyldne dråber.
De tørrede havtorn giver snapsen en let syrlig smag, mens appelsinen selvsagt tilføjer en citrussmag, og begge disse smage bliver forenet i vaniljen, som gør snapsen næste helt likøragtig i smagen. Havtorn købes tørret i diverse helsekostbutikker – de er meget besværlige at tørre selv, men selvfølgelig ikke umulig.
Snapsen er nem at lave og skal kun trække i en uges tid eller to, før du kan filtrere den. Det er dermed en af de hurtigere snapse at lave. Du kan tilmed gøre den endnu mere likøragtig, hvis du tilsætter lidt flydende honning, så den bliver en smule sødere. Så vil havtornsnapsen også kunne drikkes sammen med kaffen.
Opskrift på havtornsnaps med appelsin og vanilje
Lige her under finder du opskriften på den dejlige kryddersnaps lavet på havtorn. Hvis du ikke ønsker snapsen så sød, så kan du helt undlade vaniljen og selvfølglige lade være med at søde den. Men jeg synes nu, at vaniljen gør noget rigtig godt for denne snaps.
Får du lyst til at lave flere dejlige kryddersnapse selv, så er her et par udvalgte opskrifter på kryddersnaps, som minder lidt om havtornsnaps. De kan måske inspirere:
Gylden julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus
Slåensnaps – kryddersnaps fra naturen
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps her
Havtornsnaps med appelsin og vanilje
Equipment
- 1 Sylteglas med låg
- 1 glasflaske eller karaffel med låg
Ingredienser
- skrællen af 1 økologisk appelsin
- ca. 30 g tørret havtorn
- 1/2 flækket vaniljestang
- 3,5 dl klar, smagsneutral snaps, fx klar Brøndum
Sådan gør du
- Skræl appelsinen tyndt med en kartoffelskræller – du skal undgå at få den hvide bitre del med.
- Kom de tørrede havtorn i en flaske sammen med appelsinskallen og en 1/2 flækket vaniljestang, hvor du har løsnet kornene lidt.
- Hæld snapsen over og lad den trække i en uges tid. Smag på den og vurder, om den skal trække lidt længere.
- Når du synes, kryddersnapsen smager som den skal, filtrerer du den ved at hælde snapsen gennem et kaffefilter sat i en tragt ned i den flaske, som du gerne vil opbevare snapsen i efterfølgende.
- Snapsen kan snildt holde sig i et år eller mere.
2 comments
Hej vil lige spørge om man kan bruge friske havtorn ,har plukket og lag i fryseren ?
Hej Elisabeth
Ja, det kan du sagtens – og er da langt at foretrække! Heldige dig med havtorn i fryseren. Jeg ville bruge ca. en dl, men prøv dig frem.
God fornøjelse!
Mange hilsner Trine