Hjemmelavede henkogte pærer smager fantastisk i denne skønne dessert, hvor pærerne serveres med en god råcreme og overhældes med en karamelsirup. Pærer, creme og karamel går altså bare godt sammen og smager fantastisk.
Efterårsdessert med pærer
Henkogte pærer med råcreme og karamelsirup er en rigtig efterårsdessert, som er meget nem at servere, når du har henkogte pærer til at stå på hylderne. Desserten forener tre skønne smage: Saftige pærer, fed råcreme og sød karamelsirup. Dét er altså godt!
Det er efter min mening smage, som i den grad passer til efterårsmånederne. Karamelsiruppen laver du selv, og det er ret nemt. Udover at bruge karamelsiruppen på desserten, kan den også bruges i varme drikke, fx i en caramel macchiato eller på havregrøden om morgenen.
Det er selvfølgelig en dessert, som skal serveres i efteråret, når pærerne er i sæson, men den kan nu altså også serveres i de kolde vintermåneder, for har man lavet en god portion henkogte pærer, har man jo til mange måneder. Og tilbehøret er hurtigt lavet.
Opskrift på henkogte pærer med råcreme og karamelsirup
Opskriften på denne skønne dessert kan opdeles i tre. Først skal pærerne henkoges. Brug gerne gode danske pærer, som er knap modne, så bliver de bedst.
Du finder opskriften på henkogte pærer her.
Dernæst skal der laves en karamelsirup. Skal man bruge siruppen i varme drikke, skal den helst ikke være for tyk, for så er den svær at røre ud i kaffen eller hvad man nu har i koppen. Men til dessert må siruppen gerne være en anelse tykkere.
Man kan altid justere tykkelsen på siruppen ved enten at tilføje lidt vand og give den et hurtigt opkog. Dette er oplagt, hvis man har sirup tilbage fra desserten, som man gerne vil bruge i varme drikke. Eller man kan koge siruppen lidt mere ind, hvis man ønsker en tykkere sirup.
Du finder opskriften på karamelsirup her.
Og til sidst laver man råcremen, som først laves lige før servering.
Pærer i haven
Pærer er en af efterårets dejligste frugter, og måske er du heldig selv at have pærer i haven. Hvis ikke, må du købe dig til nogle gode danske usprøjtede pærer på en frugtplantage, ved den lokale grønthandler eller i supermarkedet. Jeg har brugt conference-pærer i denne opskrift, da jeg synes, det er en dejlig saftig pære.
Har du masser af pærer i haven, så kan det være, at du også vil finde inspiration i nogle af mine mange andre pæreopskrifter. Her er et lille udpluk, men der er mange flere:
Chaikrydrede pæremuffins med valnøddecrumble
Henkogte pærer med råcreme og karamel
Equipment
- 4 dybe tallerkener
Ingredienser
Pærer og karamelsirup
- 8 halve henkogte pærer (eller 4 hele)
- 2-3 spsk karamelsirup til hver portion
Råcreme
- 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 75 g sukker (ca. 5 spsk)
- kornene af 1 stang vanilje
- 5 dl piskefløde
Sådan gør du
Henkogte pærer
- Lav henkogte pærer ved at følge opskriften her: Henkogte pærer
Karamelsirup
- Lav karamelsirup ved at følge opskriften her: Karamelsirup
Råcreme
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
- Pisk fløden til blødt og luftig flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen.
Anretning af desserten
- Fordel råcremen i bunden af dybe tallerkener og læg to halve eller en hel henkogt pære ovenpå cremen på hver tallerken. Hæld 2-3 spsk karamelsirup ud over hver tallerken. Pynt evt. med et grønt blad eller en spiselig blomst.
- Server desserten med det samme.