Lav nemt og hurtigt den smukkeste rubinrøde hibiscusirup, som du kan bruge i drinks, til saftevand eller som erstatning for grenadine. Du kan også hælde siruppen over isdesserter, kager og pandekager.
(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis og uden forstyrrende reklamer.)
Rubinrød sirup
Den er så smuk, denne sirup, og så er den utrolig anvendelig. Siruppen smager skønt syrligt, sådan lidt tranebæragtigt, og kardemommekapslerne giver den en anelse krydret, næsten lidt eksotisk smag. Er du ikke så vild med kardemommen, kan du bare udelade den og evt. tilsætte et krydderi, som du godt kan lide.
Hibiscussirup kan bruges til et hav af ting. Først og fremmest vil jeg fremhæve, hvor smuk den er at komme i drinks. Prøv fx at blande hibiscussirup i danskvand med et skvæt gin og masser af knust is, eller lav en alkoholfri udgave uden gin. Det smager fremragende og ser meget smukt ud.
Du kan også bruge siruppen som erstatning for den klassiske grenadine. Sørg da for ikke at koge den for meget ind. Den må helst ikke blive så tyk, at den blot falder til bunds og lægger sig der.
Derudover kan du selvfølgelig bruge siruppen på samme måde som alle andre sirupper: Til at hælde over isdesserter og kager, pandekager og vafler. Prøv også at gøre æbleskiverne ekstra julede ved at servere dem med denne røde sirup.
Tørrede hibiscusblomster
Tørrede hibiscusblomster køber jeg mig til. En stor pose økologiske blomster (som helt klart er at foretrække, når du bruger dem i madlavning) koster ikke ret meget og der er til mangt og meget. Og så kan du i øvrigt også lave den dejligste te af blomsterne. Du kan købe hibiscusblomster i helsekostbutikker, bl.a. her på Helsebixen, hvor der altid er gratis fragt uanset beløb:
Opskrift på hibiscussirup
Lige her neden under finder du den nemme opskrift på den smukke røde sirup med smag af hibiscusblomster og krydderier. Har du lyst til at udforske denne spændende blomst mere, så tjek også disse andre opskrifter med hibiscus – måske de kan inspirere dig:
Gylden julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus
Pink gin opskrift – sådan laver du din egen pink gin
Hibiscussirup
Equipment
- En lille kasserolle
- Et sylteglas eller -flaske med låg
Ingredienser
- 4 dl vand
- 1 dl tørrede hibiscusblomster
- revet skal af 1 citron
- 3 hele kardemommekapsler
- 3 dl sukker
Sådan gør du
- Kog vandet op i en lille kasserolle, tag det af blusset og tilsæt tørrede hibicusblomster, revet citronskal og kardemommekapsler. Lad det trække i 15 minutter.
- Si blomster, citron og kardemomme fra.
- Hæld vandet tilbage i kasserollen og tilsæt sukker. Varm langsomt op, til sukkeret er smeltet.
- Bring siruppen i kog og lad den stå og småsimre, mens den langsom koger ind i ca. 15-20 minutter.
- Siruppen skal langsomt begynde at tykne. Hvis du vil bruge den i drinks eller som erstatning for grenadine, må den ikke blive alt for tyk. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
- Når siruppen er færdig, hælder du den på et rent, skoldet sylteglas eller -flaske.