Hyldeblomstsalt med purløg er intet mindre end perfekt til de lune grillaftener, vi har lige nu, og smager vidunderligt på en grillet majskolbe med smør eller på en grillstegt bøf.
Duften og smagen af hyldeblomster
Hyldeblomstsalt med purløg og purløgsblomster er den skønneste kryddersalt. Jeg er selv helt tosset med kryddersalte. Jeg nyder at lave dem – måske fordi det er sådan nogle små, overkommelige projekter med et hurtigt resultat og næsten umuligt at gøre forkert – og synes, det er en fornøjelse at sætte et udvalg af forskellige kryddersalte på bordet til middagen.
Derfor har jeg også et kæmpelager af groft havsalt, så jeg altid kan lege og eksperimentere med alle de forskellige krydderurter og spiselige blomster, jeg har i haven. Det er en hyggelig ting at lave kryddersalt, og her kan børnene også nemt være med.
Når jeg laver kryddersalt bruger jeg altid den lille minihakker (eller tilnærmelsesvis minifoodprocessor), som følger med et stavblenderkit. Jeg har indimellem forsøgt mig med at bruge en almindelig stor foodprocessor, når jeg har villet lave store portioner, men jeg synes ikke, resultatet bliver ordentligt. Så laver jeg hellere ad flere omgange.
Opskrift på hyldeblomstsalt med purløg og purløgsblomster
Det er simpelthen så nemt at lave denne kryddersalt selv, men du skal lave den, mens hyldeblomsterne og purløgsblomsterne blomstrer. Og det er jo det skønne ved denne kryddersalt – den er en ægte årstidssalt (som dog godt kan gemmes).
Kryddersalt kan man tørre og derefter stille i en lille skål eller et glas på spisebordet. Men kan kan også gemme kryddersaltet som en fugtig salt i køleskabet. Herved bevarer det i højere grad farven og smagen – begge dele vil være mere intense – men forringer holdbarheden. Saltet kan ikke holde sig lige så længe, når det er fugtigt, man du kan evt. gemme en lille portion i køleskabet, som du så bruger flittigt af til madlavningen den kommende tid.
Får du lyst til at lave flere skønne ting med hyldeblomster, så find gerne inspiration i mine mange andre hyldeblomstopskrifter:
Agurkesalat med hyldeblomst og hjulkrone
Se alle opskrifter med hyldeblomster
Hyldeblomstsalt med grønne purløg og lilla purløgsblomster
Ingredienser
- 100 g groft havsalt
- 10 store skærme hyldeblomster
- 1 bundt purløg (et par centimeter i diameter)
- ca. 10 lilla blomsterhoveder fra purløgene
Sådan gør du
- Klip purløgene i mindre stykker og klip blomsterne fra halvdelen af hyldeblomstskærmene af i små klaser. Nip de små blomster af halvdelen af purløgsblomsterhovederne.
- Kom det hele i en minihakker eller en foodprocessor sammen det grove salt og kør til saltet begynder at blive grønt.
- Tilsæt nu resten af purløgsblomsterner og hyldeblomsterne ved at nulre dem af eller klippe dem af med en lille saks.
- Bland salt og blomster godt sammen og bred det ud på et stykke bagepapir eller i et fad og stil kryddersaltet til tørre et lunt og tørt sted eller stil det ud i solen.
- Først vil saltet tørre og derefter trække væden ud af purløgene og blomsterne, hvorefter det tørrer igen.
2 comments
Skal hyldeblomst salt ikke i ovnen?
Hej Mette
Nej, det behøver det ikke, men du kan godt. Men på denne årstid er det så lunt, at det ikke er nødvendigt! Du kan lade det tørre ved stuetemperatur eller i solen, eller du kan bevare saltet fugtigt ved at komme det i et sylteglas med låg og opbevare det i køleskabet.
God fornøjelse med det!
Mange hilsner Trine
Comments are closed.