Lav din egen superlækre iskaffe med karamel. Karamelsmagen i den iskolde mælkede kaffe sætter prikken over i’et og slukker tørsten på en varm sommerdag eller trangen efter sødt på alle andre dage. Se her, hvordan du laver iskaffen med hjemmelavet karamelsirup.
Kaffe og karamel
Iskaffe med karamel er en iskaffe, der meget ofte bliver lavet hjemme hos os – især i sommermånederne. Der bliver faktisk drukket en hel del iskaffe i vores hjem. Det er en rigtig hyggeting, som både bliver lavet på varme sommerdage og i løbet af året, når der skal hygges lidt ekstra.
Iskaffe med karamel er næsten som en dessert. Den iskolde mælkecremede kaffesmag med sød karamel er noget, der næsten kan få englene til at synge, så lækkert er det. Og det er godt både, når man er tørstig og bare lidt sulten efter noget sødt.
Det er ganske nemt at lave sin egen iskaffe med karamel. Dog kræver det, at man laver en dejlig karamelsirup først. Det er slet ikke svært, og en karamelsirup får hurtigt ben at gå på. Udover at bruge karamelsiruppen i skaffen, kan den også bruges i varm kaffe, se fx denne lækre opskrift på caramel macchiato. Derudover kan karamelsirup hældes over is, pandekager, græsk yoghurt og meget mere.
Kort sagt: Man må have karamelsirup i sit køkken!
Du kan se her, hvordan du laver din egen karamelsirup
Opskrift på iskaffe med karamel
Lige her nedenunder finder du den meget nemme opskrift på iskaffen med karamelsmag. Husk at lave karamelsiruppen først – det tager ikke så lang tid.
Er du vild med kaffesmag, luksuskaffe, iskaffe, varm kaffe og så videre i den dur, så synes jeg bestemt, du også lige skal tjekke disse opskrifter på kaffe ud:
Kaffekage – opskrift på den lækreste kage med mokkasmag
Iskaffe – opskrift på hjemmelavet iskold kaffe
Iskaffe med karamel
Ingredienser
- 2 shot espresso eller 3/4 dl meget stærk kaffe
- ca. 1 1/2 -2 dl mælk
- ca. 2 spsk karamelsirup
- masser af isterninger
Sådan gør du
- Lav 2 shot kaffe på en espressomaskine eller en meget stærk kaffe/neskaffe.
- Kom isterninger i et højt glas og hæld kaffen over.
- Hæld lidt karamelsirup ned indvendigt langs glassets sider.
- Fyld op med mælk og hæld til sidst lidt karamelsirup på toppen.
- Server straks med et sugerør til.