Kryddersalt med løvstikke, mælkebøtteblomster og ramsløgblomster dufter i hele huset, når du laver den. Og det er en dejlig duft! Spis saltet på smørebrød, midddagsretter og meget mere.
Hjemmelavet kryddersalt
Denne hjemmelavede kryddersalt med løvstikke, mælkebøtteblomster og ramsløgsblomster smager vidunderligt på sommerens grillretter, på en æggemad eller blandet i en salatdressing. Det er en kryddersalt, som samtidigt får den smukkeste grøn-gule farve og som både dufter og smager af forår.
Noget af det det bedste, hurtigste og nemmeste, man kan fremstille i sit køkken er kryddersalt. Og det er en stor tilfredsstillelse at krydre sin mad med sin egen hjemmelavede kryddersalt. Og så smager det fantastisk.
Kryddersalt kan laves på et splitsekund, og så er det i øvrigt en god gaveidé til en værtindegave eller måske til en større kurv med hjemmelavede produkter.
Blomstrende salt
Denne smukke grønne og gule kryddersalt med løvstikke, mælkebøtteblomster og ramsløgblomster er virkelig smuk, og så smager den simpelthen så skønt på sommerens grillmad. Saltet kan løfte enhver grillbøf, bagt kartoffel eller grillet majskolbe op til nye højder. Løvstikke har nemlig en helt karakteristisk smag, ramsløgblomsterne giver saltet en snert af hvidløgssmag og mælkebøtteblomsterne giver saltet den gule farve og gør den smuk.
Når jeg laver kryddersalt, bruger jeg altid den lille minihakker (eller tilnærmelsesvis minifoodprocessor), som følger med et stavblenderkit. Jeg har indimellem forsøgt mig med at bruge en almindelig stor foodprocessor, når jeg har villet lave store portioner, men jeg synes ikke, resultatet bliver ordentligt. Så laver jeg hellere ad flere omgange.
Opskrift på kryddersalt med løvstikke, mælkebøtteblomster og ramsløgblomster
Denne kryddersalt skal selvfølgelig laves præcis på det tidspunkt i foråret, hvor både mælkebøtterne og ramsløgene blomstrer. Og på denne måde udnytter man naturens råvarer på den allerbedste måde. Har du en have, har du sikkert også mælkebøtteblomster, du kan plukke. Og ramsløgsblomster findes i skoven mange steder eller kan eventuelt dyrkes i haven.
Og skulle du få lyst til at lave flere ting med ramsløgblomster, så find gerne inspiration i mine mange andre opskrifter med ramsløgblomster:
Syltede hele ramsløgblomsterknopper
Se alle opskrifter med ramsløgblomster
Kryddersalt med løvstikke, mælkebøtteblomster og ramsløgsblomster
Equipment
- 1 minihakker
Ingredienser
- 1 dl groft havsalt
- 1 mindre stængel løvstikke
- 5 mælkebøtteblomster
- 5 udsprungne ramsløgsblomster
Sådan gør du
- Klip løvstikken i mindre stykker og hiv de gule blomsterblade af mælkebøtterne ved at vride dem rundt til de slipper. Nip de små blomster af ramsløgblomsterhovederne.
- Kom det hele i en minihakker eller en foodprocessor sammen med det grove salt og kør, til saltet begynder at blive grønt.
- Bred saltet ud på et stykke bagepapir eller i et fad og stil kryddersaltet til tørre et lunt og tørt sted eller stil det ud i solen et par timer.
- Kom saltet på glas eller i en lille sød skål til at stille på bordet, når det er tørt.