Disse romsild med små marinerede blommetern og en dejlig smag af vanilje iblandet et strejf af ingefær er virkelig lækre på frokostbordet samtidig med, at de måske tilføjer noget nyt. Sildene er både nemme og hurtige at lave og kan laves i god tid inden servering.
Sild med rom
Sild og spiritus fungerer ret godt sammen. Spiritussen giver silden karakter og tilføjer et varmt strøg af bid. Og samtidigt giver den en let stærk, let sød og særdeles lækker smag til fisken. Blommerne og vaniljen bidrager med en sødlig smag, som bare står enormt godt sammen med den lidt søde rom.
Hvis du godt kan lide sild på mange forskellige måder, så er du simpelthen nødt til at prøve disse sild, som overrasker på den gode måde. Sildene er perfekte at servere på et julefrokostbord, men kan sagtens spises året rundt. Og de er lige så perfekte på et påskefrokostbord.
Sildene kan holde sig en god uges tid, når du først har tilberedt dem. Så lav en portion, der svarer til den mængde, du regner med, du skal bruge. Lav evt. en mindre portion og varier med andre hjemmelavede sild, fx disse lækre ginsild med tranebær, sennepssild eller sild i peberrodscreme.
Det er nemlig spændende at få serveret en masse forskellige slags sild og så kun spise en enkelt bid eller to af hver. På denne måde gøres julefrokosten til en smagsoplevelse.
Opskrift på romsild med blommer og vanilje
Herunder finder du den meget nemme opskrift på sild i rom. Du kan sagtens lave sildene i god tid, inden du skal servere dem. Og gerne en dag eller to før, så de kan nå at trække og optage den gode romsmag. Smagen udvikler sig selvfølgelig dag for dag, og sildene vil hele tiden ændre smag. Det er det spændende ved at lave disse sild selv.
Server gerne sildene med en god hjemmelavet snaps til. Her er lidt inspiration til kryddersnapse, du selv kan lave:
Gylden julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus
Havtornsnaps med appelsin og vanilje
Se alle opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps
Romsild med blommer og vanilje
Ingredienser
- 3 hele marinerede sildefiletter
- 2 friske blommer
- 2 cm vaniljestang
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 4 cl rom
- 1/2 tsk stødt ingefær
Pynt
- frisk dild
Sådan gør du
- Skær sildefileterne i bidder.
- Skyl blommerne og skær dem i små tern. Flæk ca. 2 cm vaniljestang og skrab kornene ud.
- Varm eddike og sukker op i en lille gryde sammen med vaniljekorn og -stang, indtil sukkeret er helt smeltet. Lagen skal ikke koge.
- Tag gryden af blusset og tilsæt rom, blommer og stødt ingefær. Lad lagen stå og trække lidt, mens den køler af.
- Hæld lagen over sildebidderne i en skål og anret evt. sildene.
- Server sildene, når de har trukket i mindst et par timer. Pynt evt. med dild eller en anden krydderurt.