Dessertsuppe lavet på rabarber og friskplukkede rosenblade er noget af det bedste i verden og den ultimative juni-dessert. Suppen serveres kold og gerne med en kugle god vaniljeis og friske danske jordbær. Det er virkelig en dessert ud over det sædvanlige.
Sommersuppe eller dessertsuppe
Denne rosenrabarbersuppe laver vi fast hvert år lige før Sankt Hans, og suppen får vi uden undtagelse på midsommeraftenen den 21. juni – årets lyseste og længste dag og vores bryllupsdag. Den er for os indbegrebet af nu-er-det-sommer, lange lyse aftener og juni måned på sit højeste.
Selve suppen er utrolig nem og hurtig at lave. Den skal stå og trække et døgns tid, så hvis man planlægger at bruge den som dessert, må man gerne være i god tid. Suppen kan i øvrigt også fryses ned.
Server suppen kold med vaniljeis
Den for os allerbedste måde at servere suppen på, er sammen med en hjemmelavet vaniljeflødeis og friske danske jordbær, men den kan serveres i et utal af variationer med cremer, frugter og bær.
Suppen serveres kold og smager sødt og syrligt af sommer og sol. Rabarberne giver sammen med citron suppen det let syrlige anstrøg, og rosenbladene tilfører suppen en dejlig aromatisk note af blomster.
Opskrift på rosenrabarbersuppe
Neden for finder du opskriften på den dejlige kolde suppe med rosenrabarbersmag. Brug gerne friske rosenblade og rabarber fra haven. Vinrabarber og jordbærrabarber giver flotte røde stængler, som også giver suppen en smuk rød farve.
Du kan bruge lige præcis de roser, du har i haven, eller plukke vilde hybenroser i naturen. Sørg for at bruge duftende roser – jo mere de dufter, jo kraftigere bliver rosensmagen i suppen. Det ser i øvrigt også flot ud med forskellige farver roser som pynt på suppen.
Har du masser af rabarber i haven, så kan det være, du også vil finde inspiration i disse udvalgte opskrifter med rabarber:
Rabarbergrød med råcreme og mandelkrokant
Se alle opskrifter med rabarber
Rosenrabarbersuppe
Equipment
- 1 stor gryde
Ingredienser
- 1,5 kg rabarber
- 500 g sukker
- 1 økologisk citron
- 2 små håndfulde friskpukkede rosenblade
- 3 liter vand
Sådan gør du
- Skær rabarberstænglerne op i tykke skiver og læg dem i en stor gryde sammen med den groft udskårne citron. Hæld sukker og vand på og læg tilsidst rosenbladene oven i gryden.
- Lad suppen koge i ca. 10 min. Smag på den og sød den evt. til, hvis den er for syrlig.
- Stil nu suppen til afkøling og lad den trække til næste dag. Si den og stil den køligt indtil servering.
- Server suppen som dessert med is eller creme og friske bær.
OBS: Vær opmærksom på, at man ikke må spise rabarbernes blade, da de indeholder gift, og indtagelse kan føre til svær forgiftning. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.