Der er nu ikke noget som en sildemad i julemåneden. Disse sild i peberrodscreme hører efter min mening til i den lækre ende af skalaen, og jeg er helt vild med, når silden smager så meget af peberrod, at det helt nipper i næsen, når man spiser den. Stærk peberrodssmag er stærkt vanedannende.
Lav silderetterne selv
Disse sild i peberrodscreme er en god, hjemmelavet erstatning for den klassiske købe-karrysild. Sildene i den velsmagende creme er både hurtige og nemme at lave, og smager bare meget bedre end fabrikslavede karrysild.
Sild i peberrodscreme kan med fordel laves dagen før, så de når at trække. Det gør smagen lidt kraftigere, og samtidigt er det også rart at kunne lave nogle af retterne til en julefrokost, for eksempel, dagen før, så der er mindre at lave på selve dagen. Og sildene vil uden tvivl være et hit på julefrokostbordet.
Opskrift på sild i peberrodscreme
Opskriften på silderetten er ganske nem og tager ikke lang tid at lave. Sild i peberrodscreme laves på ganske almindelige marinerede sild, som vendes i en god creme med peberrod, rødløg og dild.
Brug gerne helt frisk peberrod og gerne en, du river selv. Og det er helt op til dig, om sildene skal have en mild peberrodssmag eller om de skal være så stærke, at de næsten bider i næsen.
Vi er selv særligt vilde med det sidste, men det kræver selvfølgelig også at man er virkelig vild med peberrod. Vær også opmærksom på, når du laver dem, at smagen af peberrod vil blive stærkere og stærkere time for time , efterhånden som sildene står og trækker.
Får du lyst til at lave flere frokostsild eller savner du blot inspiration til julefrokosten eller påskefrokosten, så tjek gerne mine mange andre opskrifter på retter til frokostbordet.
Se alle retter til julefrokost og påskefrokost
Sild i peberrodscreme
Ingredienser
- ca. 400 g marinerede hvide sild i drænet vægt
- 1 dl piskefløde
- 3 store spsk creme fraiche 18 %
- 1 tsk lys sirup
- 1 spsk dijonsennep
- ca. 25 g revet peberrod (svarer til ca. 3 cm) + evt. lidt ekstra til pynt
- 1 mellemstort rødløg + lidt ekstra til pynt
- salt og peber
- frisk dild til pynt
Sådan gør du
- Begynd med at hælde de marinerede sild i en sigte, så de kan stå og dryppe af, mens du laver cremen. Hvis sildene ikke er i bidder, så skær dem i mindre stykker.
- Pisk fløden stiv og vend creme fraichen i sammen med sennep og sirup.
- Hak rødløget i små stykker og riv peberroden og vend begge dele i cremen.
- Smag til med salt og peber.
- Vend nu forsigtigt sildestykkerne i peberrodscremen.
- Server dine sild i peberrodscreme med frisk dild, rødløgsringe og ekstra revet peberrod. Du kan enten spise dem med det samme eller i løbet af de næste 3-4 dage. De smager allerbedst, når de har fået lov at trække lidt.