En slåengin bliver man nødt til at lave til vinteren. Det er en lækker og delikat gin med en flot mørkerød farve, som smager skønt med masser af is og tonic. Ginen er nem at lave, og du skal ikke plukke så forfærdelig mange slåen, før du har til en god hjemmelavet gin.
En flot rød gin
Slåengin er britisk og er en smuk rød gin lavet på slåenfrugter. Det er en gin, som smager fantastisk! Slåen kan plukkes hele efteråret og er smukke små blommelignende stenfrugter med dem mest fantastiske blå farve. Slåen vokser i hegn og krat i naturen.
Hver årstid har sin gin! Om sommeren drikker vi hjemmelavet pink rabarbergin. I efteråret drikker vi gin bramble med brombærsirup. Og om vinteren drikker vi slåengin med tonic eller mikser den røde gin i forskellige drinks, såsom slåengin med rosmarin og limoncello. Om foråret – eller hvilken som helst tid på året – laver vi en smuk pink gin.
Opskriften på slåengin er på en halv flaske gin, men har du samlet masser af slåen, kan du sagtens doble opskriften op. Vi laver så mange hjemmelavede kryddersnapse, likører og drinks, at vi næsten altid laver i mindre portioner, så vi også kan nå at drikke det. Men jeg kan sige, at du roligt kan lave af en hel flaske gin, for slåengin smager simpelthen bare skønt.
Vores gæster synes altid, det er spændende at vælge et glas hjemmelavet. Hvad enten det er limoncello, en pink gin cocktail eller en skøn slåengin med is og tonic.
Opskrift på slåengin
Neden for finder du den nemme opskrift på gin lavet på slåen. Når slåen får frost ændrer smagen sig fra bitter til sød (men ikke så sød, at du kan spise dem). Så hvis du plukker slåen, før frosten sætter ind, er det en god idé lige at smide frugterne en tur i fryseren en dags tid eller to først.
Har du samlet mange slåen, så prøv også at kigge nærmere på disse opskrifter med slåen:
Slåensnaps – kryddersnaps fra naturen
Slåengin med rosmarin og limoncello
Slåengin
Equipment
- Glasflaske med bred hals eller et stort sylteglas med låg
Ingredienser
- 200 g slåen
- 125 g sukker
- 35 cl gin
Serveres med:
- masser af knust is
- tonic
Sådan gør du
- Kom dine slåen i fryseren et par dage og tag dem derefter ud og skyl dem.
- Hæld de skyllede slåen i et glasflaske med bred hals eller et stort sylteglas.
- Hæld sukker over. Brug gerne en tragt, når du hælder sukkeret i.
- Lad dine slåen stå og trække med sukkeret et times tid eller to og hæld derefter gin på.
- Sæt låg på og ryst flasken eller glasset grundigt.
- Lad din slåengin stå og trække et mørkt sted i ca. 14 dage – og gerne længere. Ryst flasken eller glasset jævnligt – gerne en gang hver eller hveranden dag – så sukkeret bliver helt opløst.
- Si bærrene fra og filtrer ginen gennem et kaffefilter sat i en tragt i en ren flaske.
- Nyd ginen med masser af knust is og tonic.