Her er en nem lille opskrift på syltet fennikel, som du kan lave i et svuptag inden jul. Og hvis du sætter lige så stor pris på fennikel som jeg, så vil du elske at kunne sætte disse særdeles lækre fennikel-pickles på julebordet.
Fennikel-pickles
Syltet fennikel er simpelthen så nemt at lave og er et virkelig lækkert tilbehør til frokostbordet eller julefrokosten. Du kan også bruge fennikel-pickles i dine salater eller blot som tilbehør til en varm ret.
Syltet fennikel passer rigtig godt på et stykke rugbrød – eller smørrebrød, om man vil – med leverpostej eller paté. Men syltede fennikler smager også fantastisk på hamburgerryg eller skinke.
Samtidig stråler et glas syltede fennikler på frokostbordet, fordi det er så smukt og ser indbydende ud. Appelsin, chili og lakridssmag passer i øvrigt særdeles godt til julebordet, synes jeg.
Lav en værtindegave
Det tager ikke særlig lang tid at sylte fenniklerne, og du kan ret hurtigt lave en stor portion, mens du er i gang. Derfor er det også en genial idé at lave syltet fennikel som værtindegave. Det er med garanti en gave, som din værtinde aldrig har fået før.
Se alle opskrifter på tilbehør
Opskrift på syltet fennikel
Opskriften på disse fennikel-pickles er både nem og hurtig at lave. Du kan nemt doble opskriften op, hvis du også gerne vil lave til værtindegaver eller vil sikre dig, at du har nok til julefrokosten.
Appelsinen kan selvfølgelig erstattes med citron for variationens skyld og du kan også tilsætte andre spændende krydderier. Det kunne fx være sennepskorn, kardemommekapsler eller stjerneanis.
Får du lyst til at lave flere syltede grøntsager, så tjek også gerne mine andre opskrifter på forskellige syltede grøntsager, blomsterhoveder, blomsterblade og krydderurter osv. Her er et lille udpluk:
Se alle opskrifter på syltede grøntsager
Syltet fennikel
Equipment
- ca. 2 Sylteglas
Ingredienser
- 2 store fennikler eller 3 mindre
- 1 frisk rød chili
- 1 usprøjtet appelsin
- 2 dl vand
- 1 dl klar eddike
- 2 dl sukker
Sådan gør du
- Skyl fenniklerne godt og skær dem i fine, tynde skiver.
- Skær chilien i skiver og striml appelsinskallen fint af appelsinen. Det betyder ikke noget, om det er store eller små stykker.
- Lav et opkog af vand, sukker og eddike, og lad blandingen simre, indtil sukkeret har opløst sig i vandet.
- Læg fennikel, chili og appelsinstrimler i rengjorte og skoldede sylteglas og hæld den varme lage over.
- Sæt låg på glassene og stil dem på køl.