Lav den dejligste tærte med broccoli og bacon, som hele familien kan lide. Tærten er helt enkel og nem at lave – og så smager den skønt.
Yndlingstærten
Denne tærte med broccoli og bacon er ubetinget vores børns yndlingstærte. Vi laver den regelmæssigt til aftensmad og alle er glade. Den er helt enkel, men velsmagende – og bacon gør jo altid underværker sådan smagsmæssigt.
Vi laver regelsmæssigt tærte til aftensmad – mest, fordi vi alle synes, det er skøn aftensmad. For tærte tager tid at lave. Der er mange elementer, der skal forberedes, og man skal starte madlavningen i god tid, fordi tærten skal i ovnen og gerne lige stå og hvile lidt, når den kommer ud.
Men det smager så dejligt, og som regel laver vi mere en én tærte, så vi har aftensmad til to dage. Og det er altså skønt at komme hjem fra arbejde næste dag og kunne sætte en færdig tærte i ovnen og varme op. Så er det blot om at lave en lille lækker salat til.
Tærten er dejlig på en buffet, til frokost eller som aftensmad. Laver du den som aftensmad, er der til ca. 4-5 personer sammen med en salat. Til en buffet vil der være til ca. 12 personer.
Opskrift på tærte med broccoli og bacon (4-5 personer)
Neden for finder du opskriften på tærte med broccoli og bacon. Har du en rest kylling til overs fra aftenen før, smager det også dejligt i.
Er du vild med tærter, så prøv også at lave denne dejlige tærte med karamelliserede rødløg, svampe og ramsløg – den smager fantastisk.
Server gerne tærten med en lækker og velsmagende salat til, noget godt brød og evt. en klat creme fraiche. Her er lidt inspiration til et par lækre salater og hjemmebagt brød:
Blomstrende salat med hornvioler og bøgeblade
Agurkesalat med hyldeblomst og hjulkrone
Spinatsalat med granatæble og dukkah
Spinatsalat med ristede kikærter, radiser og ost
Broccolitærte
Equipment
- En tærteform 24-26 cm
Ingredienser
Tærtedej
- 100 g hvedemel
- 40 g sigtemel
- 40 g grahamsmel
- 100 g koldt smør
- 2-3 spsk vand
Fyld
- 1 helt broccolihoved
- 200 g bacon
- salt og friskkværnet peber
Æggemasse
- 4 æg
- 1 dl fløde
- 2,5 dl creme fraiche
- 75 g revet ost
- 2 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Tærtedej
- Bland hvedemel, sigtemel og grahamsmel sammen og hak smørret i. Tilsæt vand.
- Ælt dejen hurtigt sammen – enten på røremaskine eller i hånden.
- Saml dejen i en flad cirkel, kom film om og læg den i køleskabet i mindt en time.
Fyld
- Skyl broccolihovedet og skær det i små buketter/stykker.
- Kom broccolostykkerne i en skål og hæld kogende vand over, så al broccolien er dækket. Tilsæt en tsk salt og lad det stå i 4-5 minutter. Hæld derefter vandet fra.
- Steg baconen på en meget varm pande.
Æggemasse
- Pisk æggene sammen med fløden og vend derefter creme fraiche og revet ost i.
- Tilsæt paprika, salt og peber.
Saml tærten
- Rul tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform. Skær kanterne til med en kniv.
- Fordel broccoli og bacon udover tærtedejen og krydr med lidt salt og peber.
- Hæld æggemassen over, så den dækker fyldet.
- Bag tærten ved 175 grader i 45- 60 min. Tryk evt. ovenpå tærten for at se, om den er fast og ikke safter længere.
- Tag tærten ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter, inden den serveres med salat og brød.