Disse trøfler med kiks og karamel minder om en luksusudgave af en stor bid Twix. En helt vidunderlig blanding af blød chokoladetrøffel, sej karamel og knasende kiks. Jeps, her ligger vi helt i toppen!
Børnevenlige trøfler – eller trøfler til barnlige sjæle
Disse trøfler med kiks og karamel er ikke bare en lækkerbiskener, men også trøfler som børnene kan lide, og som er nemme at lave. Det er så hyggeligt at lave konfekt sammen med ungerne (også selv om de efterhånden er ved at være ret store), og der er selvfølgelig noget konfekt, der vækker større begejstring at lave end andet.
Min mellemste datter bryder sig ikke om marcipan. Til gengæld er hun vild med karamel, og derfor falder disse trøffelkugler med kiks og karamel lige i hendes smag. Og i resten af familiens, for at være helt ærlig. Lige nu bliver de serveret hver aften til julekalenderen. Jeg tror desværre ikke, der er flere tilbage, når vi når frem til jul …
Opskrift på trøfler med kiks og karamel
Opskriften på den festlige julekonfekt er ganske enkel og nem at gå til. Men da der er tale om trøfler, kræver det lidt tålmodighed, mens trøffelmassen køler helt ned. Gå derfor i gang i god tid og lav gerne trøffelmassen allerede fra morgenstunden eller aftenen før, så den er helt iskold, når trøflerne skal formes.
Når først trøffelmassen er lavet, er resten ret nemt og børn kan sagtens være med til at forme kuglerne. Først trilles små kugler af karamel. Det nemmeste er selvfølgelig at bruge færdige karameller, som halveres, men du kan også koge din egen karamel, fx en dulce de leche.
Se opskriften på dulce de leche her.
Når karamelkuglerne er trillet, trilles kugler af trøffelmassen rundt om karamelkuglerne, så de lige som bliver pakket ind. Det er vigtigt at trøffelmassen er helt kold her. Tag evt. kun lidt ad gangen ud af køleskabet, så der hele tiden er kold trøffelmasse. Til sidst trilles trøffelkuglerne i knust kiks, som giver den dejligste sprødhed.
Får du lyst til at lave mere lækker julekonfekt, så find gerne inspiration i mine mange andre konfektopskrifter:
Se alle opskrifter på juleknas & konfekt
Trøfler med kiks og karamel
Ingredienser
- 100 g mælkechokolade
- 0,5 dl piskefløde
- 10 g glukosesirup
- 15 bløde flødekarameller, fx Dumle, eller kog din egen karamel
- ca. 4 Digestivekiks
Sådan gør du
- Hak mælkechokoladen fint og kom den i en skål.
- Kom fløde og glukosesirup i en lille gryde og bring det stille og roligt i kog.
- Hæld det over chokoladen og rør rigtig godt, indtil massen samler sig og bliver fin og blank.
- Sæt trøffelmassen på køl i mindst 3-4 timer eller natten over.
- Når trøffelmassen er helt kold, kan du samle trøflerne: Klip flødekaramellerne over i to og tril dem til små kugler. Bruger du Dumle, vil mælkechokoladen drysse af, men det gør ikke noget.
- Form små kugler af trøffelmassen og læg en karamelkugle inden i hver kugle.
- Knus kiksene til krummer og rul trøffelkuglerne i dem.
- Opbevar trøflerne med kiks og karamel på køl i en tætsluttende dåse eller boks.