Ribssaft smager intet mindre end vidunderligt, og så har saften den smukkeste knaldrøde farve. Server den iskoldt med isterninger eller brug den i is og drinks.
Knaldrød saft
Åh, der er så mange ting at lave med ribs hvert år, men jeg bliver aldrig ked af at lave ribssaft. Jeg elsker den kraftige sød-syrlige smag, og bare farven på saften gør mig glad.
Ribssaft er vidunderligt at servere for gæster i haven en varm sommerdag. Saften er nostalgisk og får en til at tænke på idyl og gamle haver og havelykke. Lange varme somre. Dengang alting var så enkelt og ligetil. Måske er den den atmosfære, man forsøger at genfinde i et glas ribssaft?
Om ikke andet, så elsker hele familien her hjemmelavet ribssaft og allerhelst serveret iskoldt med masser af knust is i. Ja, det er ren sommerlykke.
Opskrift på kogt ribssaft (ca. 1 liter)
- 1 kg modne ribs
- 2 dl vand
- 350 g sukker
- 1/2 tsk atamon
Skyl og nip ribsene. Det gør ikke noget, hvis der sidder en smule grønt tilbage, men undlad at koge bærrene med stilkene, da de er bitre.
Kom ribsene i en gryde med vand og kog dem op ved svag varme, indtil bærrene brister – ca. 10 minutter.
Hæld bærmosen gennem en sigte og lad evt. den sidste del stå til afdrypning – enten et par timer eller natten over. Har du ikke tålmodighed til dette, må du undlade den sidste saft.
Mål saften af og kog den op. Der vil være ca. en liter og har du lidt i underkanten, kan du tilsætte en smule koldt vand.
Når saften koger, tilsætter du sukkeret. Bring saften i kog igen og skum af for urenheder.
Tag saften af varmen og tilsæt atamon.
Kom saften i en skoldet flaske og opbevar på køl.
Ved servering blander du saften op med vand ca. i forholdet 1:3 eller 1:4.
God fornøjelse!