Bag de lækreste brombærsnitter og brug gerne din egen hjemmelavede brombærmarmelade. Disse snitter er noget ud over det sædvanlige og har en perfekt kombination af syrligt, sødt og sprødt. Snitterne smager så skønt.
Snitter med brombær
Nogle gange er der bare en særlig begejstring for en opskrift, og sådan har jeg det med disse brombærsnitter – de er SÅ lækre. Jeg er helt tosset med sammensætningen af syrlige brombær med den søde, sprøde dej. Det er virkelig godt.
Mandelmelet medvirker til at gøre dejen sprød og giver den samtidig en vanvittig god smag, så den må du endelig ikke udelade. Har du ikke perlesukker i huset, kan du erstatte med en rørsukker.
En anden god grund til, at jeg er ret vild med denne opskrift er, at jeg kan bruge min egen hjemmelavede brombærmarmelade – så går det hele op i en højere helhed for mig. Jeg kan nemlig godt lide at basere de ting, jeg laver i køkkenet på havens høst, naturens gaver og gode råvarer.
Du finder i øvrigt min opskrift på brombærmarmelade lige her.
Opskrift på brombærsnitter
Inden du springer ned til opskriften på de lækre snitter med brombærmarmelade, så kan det være, at jeg kan inspirere dig med andre gode opskrifter med brombær. Vi plukker som regel brombær i store mængder og laver alt muligt lækkert ud af vores høst. Tjek bl.a. disse opskrifter:
Brombærmarmelade med mandler og appelsin
Brombærclafoutis med hvid chokolade
Brombærsnitter
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 175 g sukker
- 50 g mandelmel
- 2 tsk vaniljesukker
- 225 g smør
- 1 æg
- 400-500 g brombærmarmelade (alt efter, hvor tykt et lag du ønsker)
- perlesukker
Sådan gør du
- Kom mel, sukker, mandelmel og vaniljesukker i en røreskål og bland det sammen. Jeg benytter en røremaskine, men du kan også røre dejen sammen i hånden.
- Tilsæt smørret i mindre stykker af gangen og rør det i blandingen, indtil det ligner revet ost.
- Slå ægget ud i en skål og pisk det let sammen med en gaffel. Brug ca. halvdelen af ægget til at samle dejen. Den skal være fin og ensartet, men da det er en mørdej, må den ikke mases med for længe, da dejen så bliver "skør".
- Dej dejen i to lige store portioner, som du trykker let flade (i stedet for store kugler) og lægger på køl i ca. 1/2 time.
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den ene portion ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca. 3 mm tyk. Før den over på en bageplade og løft det øverste stykke bagepapir af.
- Rul nu den anden portion ud på tilsvarende vis, så den i form og størrelse matcher den første plade så vidt muligt.
- Smør brombærmarmelade ud over den første plade og pensl kanten med lidt af det overskydende æg.
- Læg nu den anden plade ovenpå, så den passer og giv den et let tryk i midten og tryk derefter kanterne sammen med pladen nedenuder, så dejen lukker tæt for brombærmarmeladen.
- Pensl overfladen med det restende æg og prik derefter med huller med en gaffel rundt over hele overfladen. Drys med perlesukker.
- Bag snitterne ca. 25 minutter, indtil overfladen er smuk gylden.
- Lad snitterne køle lidt af og skær dem derefter ud i store kvadrater.
2 comments
Har lavet din opskrift i går 😀 Synes godt nok det var svært, men dejligt smager det!! Og lavede brombærmarmeladen selv også =)
Hej Cat
Det bliver jeg bare så glad for at høre 🙂
Og sejt, at du også lavede brombærmarmeladen selv. Der er nu ikke noget så tilfredsstillende, som at lave alting selv fra bunden.
Brombærsnitter hører til blandt mine yndlingskager – jeg er fuldstændigt vilde med dem. Og ja, det er jo nok sådan at alting er lidt svært første gang, man laver det. Sådan er det også for mig 🙂
Mange hilsner Trine