Citronsirup er efter min mening en af de lækreste sirupper, som egner sig til alt fra desserter og kager til smagsgiver i dressinger og marinader. Lav siruppen på ganske kort tid.
Den dejlige smag af citroner
Citronsirup er meget, meget nemt at lave og succesraten er høj. Det er en sirup, som smager virkelig dejlig hældt oven på kager og på is og desserter. Fx smager citronsirup helt eminent på en citronkage med marcipan. Bland også siruppen i flødeskum – så får du den dejligste citroncreme til din kage.
Derudover kan du bruge citronsirup i drinks og cocktails, hvor den tilfører en vidunderlig smag. Brug fx siruppen i en cocktail med rosengeranium og citronsirup.
Citroner kan man jo lave noget med hele året, og selv om vi ikke dyrker dem herhjemme, vil jeg sige, at de er utroligt svære at undvære i køkkenet. Det er en basisingrediens, som altid skal være der.
Jeg foretrækker at bruge økologiske citroner og køber aldrig andet. Ofte skal jeg bruge revet citronskal, og jeg ville finde det helt forkert at benytte en sprøjtet citron. Jo renere varer, jo bedre. Når nu man ikke kan dyrke dem selv (i hvert fald ikke i den mængde, de bliver brugt i køkkenet).
Opskrift på citronsirup
Lige her under finder du den nemme opskrift på siruppen med den lækreste citronsmag. Opskriften er blot på en lille portion, men er nem at doble op, hvis du gerne vil lave en større portion.
Er du vild med alt med citroner, så kan det være, at disse udvalgte opskrifter vil inspirere dig:
Cremet limoncello – italiensk cremet citronlikør
Lav din egen limoncello – opskrift på italiensk citronlikør
Lemon curd – opskrift på engelsk citroncreme
Se også hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet sirup
Citronsirup
Ingredienser
- saften af 2 friske økologiske citroner
- 1,5 dl sukker
Sådan gør du
- Pres saften af citronerne.
- Kom citronsaft og sukker i en lille gryde og varm det langsomt op, til sukkeret smelter.
- Når alt sukkeret er opløst, bringer du sukkerlagen i kog og lader den småkoge i ca. 5-10 minutter, indtil siruppen har den rette konsistens og tykkelse.
- Lav en prøve ved at tage en lille skefuld og hælde på en kold tallerken. Tjek, hvor flydende den er, når den har fået lov at køle af.
- Hæld siruppen på en skoldet flaske med en tragt eller i et rengjort sylteglas og opbevar med låg på.
2 comments
Det lyder saftsusemene godt, og må helt sikkert prøves
Dejligt at høre 🙂 God fornøjelse!
Mange hilsen Trine