En hjemmelavet ginger ale er den mest forfriskende og dejlige limonade, man kan tænke sig og smager fantastisk på en sommerdag med knust is og limesaft. Ginger ale kan drikkes som den er eller anvendes videre i drinks og cocktails.
En læskende limonade af ingefær
Lav en hjemmelavet ginger ale! Serveret over is i et køligt glas, er den hjemmelavede ginger ale en eksplosion af friskhed og krydderi. Hvert slurk er som et dansende spil mellem ingefærens pikante varme og den forfriskende syrlighed fra citronen. Den perfekte sommerdrik.
Vores børn er ustyrligt vilde med denne limonade af ingefær med en frisk smag af lime, og de drikker gerne ginger ale i store mængder i løbet af sommeren. Det gør vi voksne også, men bruger den måske flittigst i dejlige sommerdrinks, hvor ginger ale er perfekt som smagsgiver.
Ginger ale er ganske nem at lave, og du kan sagtens lave en større portion af ingefærsiruppen, komme den på flaske og opbevare den på køl, så du altid kan lave en hjemmelavet ginger ale til dig selv eller dine gæster. Eller har til en drink. Ingefærsiruppen kan holde sig i flere uger på køl.
Opskrift på hjemmelavet ginger ale
Hjemmelavet ginger ale er ikke kun en lækker erstatning for kommercielle sodavand, men også en stolt manifestation af din egen kreativitet i køkkenet. Opskriften, som du finder lige herunder er dog den nemme udgave af en ginger ale. Den gyldne drik kan nemlig også laves i en fermenteret udgave, hvor der benyttes en ginger bug, der fungerer som en naturlig gærkultur, der skaber brus i din drik. Kulsyren kommer derved direkte fra ingefær-starteren og det er ikke nødvendigt at bruge danskvand.
Du kan læse mere om, hvordan du laver din egen ginger bug her.
Får du lyst til at lave mere med ingefær eller eksperimentere med at lave din egen fermenterede sodavand baseret på en ginger bug, så tjek gerne disse opskrifter:
Ginger beer – hjemmelavet ingefærøl
Se alle opskrifter med ingefær
Hjemmelavet ginger ale
Ingredienser
- ca. 300 g frisk ingefær
- 5 dl vand
- 150 g sukker
- et lillebitte nip salt
- friskpresset limesaft
- danskvand
- isterninger eller knust is
Sådan gør du
- Skræl den friske ingefær og skær den i skiver.
- Kom ingefæren i en gryde med vand og bring det i kog. Lad ingefærskiverne koge i vandet i ca. 40 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad den stå med låg på i 20 minutter, mens ingefæren trækker i vandet.
- Si ingefæren fra og hæld vandet tilbage i gryden.
- Tilsæt sukker og et lillebitte nip salt.
- Varm ingefærsaften op ved svag varme og rør, indtil al sukkeret er helt opløst. Du har nu en dejlig ingefærsirup.
- Sæt ingefærsiruppen på køl og køl den helt ned, inden du bruger den.
Servering
- Bland ingefærsirup med danskvand, så du har ca. ¼ ingefærsirup og ¾ danskvand. Kom godt med is i glasset og pres saften af ½ lime i hvert glas. Server evt. med en myntestængel og et sugerør, hvis du vil gøre det lidt festligt.