Det er det nemmeste i verden at lave sin egen hyldeblomstgin, og ginen får den dejligste sommerlige smag af hyldeblomst og citron – perfekt til en drink på terrassen på en varm sommerdag.
Hjemmelavet gin med smag
Hyldeblomstgin med citron er en sommergin med smag, som du lynhurtigt kan lave. Det tager blot et par dage. Du plukker friske hyldeblomster, skærer en halv citron i skiver og hælder gin over. Så lader du gin’en trække i et par dage – eller op til en uges tid, filtrerer den og så er den ellers drikkeklar. Nemmere bliver det vist ikke.
Smagen af hyldeblomst i gin er vidunderlig. Du kan blande gin’en op med danskvand eller tonic, men faktisk hælder vi her hos os mest til danskvand, da tonic’ens bitterhed godt kan konflikte en lille smule med den søde og lifligt blomstrende hyldeblomstsmag, og den kommer måske mere til sin ret med danskvand. Det er en smagssag – prøv dig gerne frem.
Hyldeblomst er smagen af dansk sommer
Der er ingen tvivl om, at hyldeblomst er en af den tidlige sommers højdepunkter, og at man selvfølgelig vil gøre meget for at bevare smagen af den smukke smagfulde blomst sommeren ud. Vi laver altid hyldeblomstsaft og hyldeblomstsirup. Men det er også helt oplagt at lave gin, snaps eller likør med blomsten.
Hyldeblomst afgiver hurtigt smag – lige som andre blomster – og også meget smag. Derfor er det også hurtigt at lave en gin med smag, da den kun skal trække i meget kort tid. Efter en dag har den faktisk allerede en vidunderlig hyldeblomstsmag.
Opskrift på hyldeblomstgin med citron
Nedenfor finder du opskriften på gin med hyldeblomst- og citronsmag. Pas på, du ikke kommer for meget citron i, så citronsmagen kommer til at overdøve hyldeblomstsmagen.
Du kan også gøre det, at du blot lader citronskiverne trække med til næste dag og derefter lader ginen trække færdig kun med hyldeblomsterne. På denne måde får gin’en en let smag af citron uden den bliver for dominerende.
Får du lyst til at lave flere lækre ting med hyldeblomst, så find gerne inspiration i de mange andre hyldeblomstopskrifter her på siden:
Panna cotta med hyldeblomstgelé og fennikelsmag
Se alle opskrifter med hyldeblomster
Hyldeblomstgin med citron
Equipment
- 1 Stort sylteglas med låg
- 1 glasflaske eller karaffel med låg
Ingredienser
- 1 fl gin (70 cl)
- ca. 8-10 friskplukkede hyldeblomstskærme
- 1/2 citron i skiver
Sådan gør du
- Lad hyldeblomstskærmene ligge på et lyst klæde i ca. 10-20 minutter, så al småkravl kan kravle væk.
- Fjern derefter så meget at den grønne stængel som muligt på hver blomsterskærm og nip evt. de små blomsterbuketter af.
- Kom hyldeblomster og citronskiver i et stort sylteglas og hæld derefter gin over, så gin'en dækker.
- Sæt låg på og lad ginen trække i ca. to døgn – maks 6-7 døgn. Fjern evt. citronskiverne efter en dag eller to, hvis du gerne vil lade gin'en trække i længere tid.
- Filtrer gin'en gennem et kaffefilter sat i en tragt og ned i en glasflaske. Gin'en er drikkeklar med det samme og kan opbevares ved stuetemperatur.