Hvis du ikke er til den klassiske Juleakvavit fra fryseren, så prøv at lave en lys julesnaps selv i stedet. Kryddersnapsen kræver ikke mange armkræfter at lave, og den smager klart og gyldent af jul, højtid og hygge.
Gylden snaps til julefrokosten
Lys julesnaps er en hurtiglavet og utrolig nem kryddersnaps at give sig i lag med inden jul. Men tøj, hvor den smager godt. Snapsen skal trække i ca. 3 dage, så jeg vil anbefale at gå i gang med den 1-2 uger inden, den skal sættes på bordet. For det første, fordi du måske synes den skal trække en ekstra dag eller to og for det andet, fordi den har godt af lige at stå nogle dage efter filtrering.
En hjemmelavet kryddersnaps forandrer nemlig hele tiden karakter, hvilket er det, der er så spændende ved at lave den den selv.
Snapsen har en smuk gylden farve og smager meget lækker og frisk. Den skal helst drikkes med en temperatur på ca. 15-20 grader, så smagen træder frem. Det ville være virkelig synd at sætte den i fryseren eller blot på køl inden.
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps her
Opskrift på lys julesnaps
Neden for finder du opskriften på den lyse julede snaps. Da den laves på krydderier, skal den ikke trække så længe – ca. 3 dage. Men det er vigtigt, at du smager dig frem. Snapsen vil forandre karakter nærmest hver dag, og hvis du i processen smager dagligt på den, kan du følge med i smagsudviklingen. Måske synes du, den smager godt efter 2 dage, måske synes du , den skal være lidt kraftigere og have lov til at trække i 4-5 dage.
Skal du servere julesnapsen til en julefrokost, så er der her lidt inspiration til, hvad du kan stille på bordet af lækkerier:
Romsild med blommer og vanilje
Se alle opskrifter til julefrokost her
Lys julesnaps
Equipment
- Sylteglas
- Glasflaske med låg
Ingredienser
- 1/2 stang vanilje
- skallen af 1/2 citron
- 1 lille stang kanel
- 3 hele nelliker
- 1 muskatnød
- 3,5 dl klar og smagsneutral snaps, fx Brøndums
- 2 tsk rørsukker
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skræl tynde skræller af citronen uden at få den hvide hinde med (som indeholder mange bitterstoffer og som ikke gør noget godt for smagen i snapsen).
- Kom begge dele i et stort sylteglas eller en flaske med bred hals.
- Kom alle krydderierne hele i og hæld derefter snaps i.
- Drys sukker ned over, sæt låg på og vend rundt et par gange.
- Lad snapsen stå og trække i ca. 3 dage – smag gerne på den undervejs.
- Når du synes, snapsen smager, som den skal, sier du først krydderier fra. Derefter filtreres snapsen ved at lade den løbe gennem et kaffefilter i en tragt, så snapsen løber ned i en ren, skoldet flaske.
- Lad gerne snapsen yderligere et par dage eller en uges tid, inden du drikker den.