En hjemmelavet kryddersnaps af gule mælkebøtteblomster er en dejlig snaps, som er både nem og hurtig at lave. Man laver den af den gule del af blomsterne, som giver snapsen den smukke gyldne farve og en skøn sommerlig smag.
Kryddersnaps med sommerlig smag
En mælkebøttesnaps er indbegrebet af, at sommeren nu for alvor er på vej. Der er ikke noget så fornøjeligt, som at gå rundt i haven og plukke gule mælkebøtteblomster, som man skal ind i køkkenet og lave en dejlig kryddersnaps af.
Selve snapsen er nem at lave. For ikke at gøre den for bitter, hiver man de gule kronblade i mælkebøtten ud, så den grønne del ikke ikke kommer med. Denne del er nemlig meget bitter, og derfor skal man undgå, at den kommer med i snapsen.
Når man har hevet nok gule kronblade af og kommet dem i et sylteglas, hælder man smagsneutral snaps eller vodka over og sætter låg på. Så lader man snapsen trække et lyst sted i en uges tid. Derefter filtreres snapsen og så har man den dejligste sommerlige snaps.
Snapsen får en naturlig let sødme fra blomsterne, men hvis man synes, kan den evt. sødes lidt. Det gør man med en anelse honning eller sukker. Det er helt klart en smagssag og en mulighed for at leget lidt med snapsens færdige smag. Og her må man prøve sig frem lidt ad gangen. det kan også være, at der skal tilføjes lidt mere snaps, hvis mælkebøttesnapsen er blevet for stærk i smagen.
Mælkebøtten hører hører i øvrigt til en af de ældste medicinske planter i Europa og har en lang række helsefremmende egenskaber og er rig på både mineraler og vitaminer. Og det gør den også helt oplagt at lave snaps af.
Opskrift på mælkebøttesnaps
Lige her under finder du selv opskriften på den sommerlige snaps lavet på mælkebøtter. Pluk gerne store blomsterhoveder, da de indeholder mere smag. Og så skal du selvfølgelig søge for at plukke mælkebøtterne på en solskinsdag, hvor blomsterne er helt åbne.
Får du lyst til at lave mere med mælkebøtter (måske har du mange af dem lige som jeg), så tjek gerne disse opskrifter, hvor du måske kan finde lidt inspiration:
Se også alle opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps
Mælkebøttesnaps
Equipment
- 1 Sylteglas med låg
Ingredienser
- ca. 3 dl gule kronblade fra mælkebøtteblomster
- 3,5 dl smagsneutral snaps eller vodka
- evt. 1 tsk sukker eller honning
Sådan gør du
- Pluk store mælkebøtteblomster og hiv de gule kronblade på blomsten ud af blomsterhovedet, så den grønne del ikke kommer med.
- Læg alle de gule kronblade i et sylteglas og hæld den neutrale snaps eller vodka over og sæt låg på.
- Stil glasset et lyst sted – gerne i en vindueskarm, hvor der kommer sollys ind – og lad kryddersnapsen trække i 4 dage til ca. en uge. Her må du holde øje med snapsen, ryste glasset en gang om dagen og gerne smage på den undervej. Jo længere tid, den trækker, jo kraftigere vil smagen blive og jo flere bitterstoffer vil der også komme med.
- Filtrer snapsen gennem et kaffefilter, som du kommer i en tragt og sætter ned i den flaske, du efterfølgende gerne vil opbevare snapsen i.
- Synes du, at snapsen skal have en anelse sødme, kan du komme en teskefuld honning i flasken og lade den trække en dag ekstra, inden du begynder at drikke af den. Er snapsen blevet for kraftig i smagen, kan du fortynde den med mere snaps eller vodka.