Denne pink gin cocktail er perfekt til en grillaften på terrassen i de dejlige sommermåneder. Det er en nem og hurtig cocktail at lave, den smager himmelsk, og så kan du endda imponere dine gæster med, at du har lavet din egen pink gin.
En ægte sommercocktail
Denne opskrift på pink gin cocktail er baseret på, at du laver din egen hjemmelavede pink gin, men du kan selvfølgelig også købe dig til den.
For der er nu noget over en pink gin en sommeraften – bare farven er næsten nok! Og så er det både sjovt og lidt blæret at lave sin egen pink gin. Og nemt! Får du lyst til at prøve, finder du opskriften her:
Cocktail til grillaften eller solnedgang
En hjemmelavet pink gin kan selvfølgelig mikses med en god tonic og nogle isterninger – og vupti, så har du din egen lyserøde drink. Men du kan også lave en pink gin cocktail. Så skal der shakes lidt og laves en sukkerlage, men det er arbejdet værd. Og man kan jo skrifte lidt mellem det ene og det andet – når nu man HAR lavet sin helt egen pink gin.
Den lyserøde cocktail er helt oplagt at servere som opvarmning til en grillaften – eller som afslutning. Men det er også en dejlig cocktail at sidde og nyde til solnedgangen eller bare fordi man har fri og det er sommer.
Cocktailen er lidt sødere end en G & T, men det er coctails som regel. Derfor er det godt at “toppe” cocktailen med en tonic, som tilfører drinken en smulen bitterhed og balancerer det søde på smukkeste vis.
Opskrift på pink gin cocktail
Neden for finder du opskriften på den lækre lyserøde cocktail, men inden du hopper ned til opskriften, vil jeg gerne lige gøre dig opmærksom på disse andre lækre sommerdrinks, som du måske ville synes var hyggelige og lækre at lave:
Frosé – opskrift på frozen rosé
Iskold rabarberdrink med citronmelissesnaps
Cocktail med rosengeraniumsnaps, citron og ginger ale
Pink rabarbergin – til en lun sommeraften
Pink gin cocktail
Equipment
- Cocktailglas
Ingredienser
Sukkerlage
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
Cocktail
- 4 cl pink gin
- 2 cl sukkerlage
- 1/2 frisk lime
- 1 stor håndfuld knust is
- tonic
Pynt
- Ekstra knust is
- 2 stængler rosmarin eller mynte eller lignende
- Evt. tørrede rosenblade
- 2 limebåde
- Evt. 1 pasteruriseret æggehvide og lidt sukker til glassets kant
Sådan gør du
Sukkerlage
- Hæld vand og sukker i en lille gryde og varm op ved middel varme, indtil al sukkeret er smeltet. Sukkerlagen skal ikke koge.
- Tag sukkerlagen af varmen og lad den køle af.
Klargøring af pynt
- Hvis du ønsker en sukkerkant på glassene, hælder du en pasteuriseret æggehvide ud i en dyb tallerken. Det er en fordel, hvis æggehviden ikke er helt kold. Rør evt. æggehviden "løs" med en gaffel uden at piske.
- Hæld hvid sukker i en anden dyb tallerken.
- Vend glassene på hovedet og dyp dem først i æggehviden og derefter i sukkeret. Stil glassene til tørre (tørrer hurtigt).
- Skær limebåde og forbered et par kviste grønt: rosmarin, mynte, citronmelisse eller lignende.
Cocktail
- Hæld pink gin, sukkerlage, limesaft fra en halv lime og en god håndfuld is i en shaker, sæt låg på og ryst godt, indtil shakeren bliver kold.
- Hæld cocktailen i glassene, kom lidt ekstra is i, top med tonic og pynt med lime, rosmarin og evt. tørrede rosenblade.
- Skål!