Rosé Sangria med hyldeblomst og lime er en rigtig sommerdrink med masser af frisk frugt, som skal nydes på terrassen sammen med gode venner – gerne til en gang grillmad. Smagen er frisk og skøn.
(OBS: Denne opskrift på rosé sangria indeholder affiliatelinks – læs mere nederst på siden)
Rosé er altid lækkert
Selv om rosé altid er lækkert en sommeraften, så får den lyserøde vin en ny dimension, når den bliver blandet med hyldeblomstsaft og limejuice og masser af frisk frugt. Den bliver festlig og ekstravagant, og så bliver den enormt forfriskende og lækker.
Rosé Sangria er nemt at lave selv, og man kan lave den i utallige varianter. Hvis du gerne vil have lidt stærkere alkohol i, kan du også gøre det, fx en smagsneutral vodka. Jeg synes ikke, det er nødvendigt, men vi er alle forskellige.
Nylavet har sangriaen et klart udseende, men efterhånden som den står og trækker, vil den blive mere grumset og uklar. Det betyder ikke noget, tværtimod. Rosé Sangria vinder en masse smag fra frugterne, når den står og trækker, og det er det, der gør den så skøn.
Hvilken rosé skal du bruge?
Når du laver Rosé Sangria skal du finde en rosé, som er tør og som har noget farve.
Jeg har fået anbefalet denne rosé af Winefamily til netop Rosé Sangria, og jeg må sige, at det er en god anbefaling:
Bürgerspital, Steren Rose trocken fra 2018.
Den har både farven, tørheden og en fantastisk smag af røde bær, og derfor gør den sig virkelig godt i sangriaen.
Det er en flot mørk rosé fra en af Frankrigs bedste producenter. Duften er fyldt med roser, modne røde bær og en anelse blomme. Smagen er saftig og harmonisk med rigtig god dybde og friske toner. Alt i alt en yderst vellavet rosévin med en høj kvalitet, som vil overraske dig.
Denne rose indgår i øvrigt også i deres rosépakke.
Opskrift på rosé sangria
Neden for finder du opskriften på den lækre og forfriskende sangria. Den er også egnet til at servere som en velkomstdrink til fx en konfirmation, en fødselsdag eller et bryllup. Det har vi selv gjort flere gange, og det har været et hit hver gang. Som regel laver vi en alkoholfri version og serverer sammen med. Er det til børn, kan det være hyldeblomstsaft med frugt, bær og is, og er det til voksne, kan man blot erstatte roséen med en alkoholfri vin.
Kunne du i øvrigt bruge inspiration til flere drinks, du selv kan lave? Her er et lille udpluk af de mest populære opskrifter på bloggen:
Se alle opskrifter på drinks & cocktails
Rosé sangria
Equipment
- 1 glasbowle
Ingredienser
- 1 flaske tør rosé (som gerne må have noget farve)
- 2 dl hyldeblomstsaft
- juice af 3-4 økologiske limefrugter
- 1 ekstra lime til skiver
- 2 skiver vandmelon
- 1-2 nektariner
- 1 håndfuld bær, fx jordbær, hindbær eller blåbær
- masser af isterninger
Sådan gør du
- Pres juice af limefrugterne og stil til side.
- Skær vandmelonen i små mundrette stykker, skær limefrugten i skiver og nektarinen i tynde både.
- Skyl og rens bærrene.
- Bland rosé med hyldeblomstsaft og limejuice i en stol bowle og tilsæt bær og frugtstykker.
- Smag din rosé sangria til. Måske skal den have lidt mere lime, måske lidt mere hyldeblomst.
- Når sangriaen smager, som den skal, lader du den stå og trække i min. en halv time inden servering.
- Ved servering tilsætter du masser af isterninger og rører rundt i sangriaen.
(Reklame – vin modtaget i gave fra Winefamily // Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis.)