Brug de sidste solbær på solbærbusken til at lave en dejlig solbæreddike. Kryddereddiken får en smuk mørkerød farve og er perfekt at bruge i efterårets gryderetter og bagte rodfrugter. Det tager ingen tid at lave eddiken, og så pynter den så fint på køkkenbordet.
Mørkerød kryddereddike
En solbæreddike er utrolig let at lave og en perfekt måde at bruge de sidste solbær fra solbærbusken på. Jeg laver altid en masse bæreddiker i løbet af sensommeren, for det er så nemt, og jeg bliver så glad for alle mine kryddereddiker i løbet af efteråret, når jeg igen begynder at lave gryderetter, chili con carne, bagte rodfrugter og andet vintergodt mad.
En hjemmelavet eddike af solbær er så simpel at lave, at du blot overhælder nyplukkede, rensede solbær med en lys eddike og lader kryddereddiken trække i en måneds tid. Jeg bruger oftest almindelig klar eddike, men du kan også bruge en hvidvinseddike eller en lys æbleeddike.
Jeg kan godt lide den klare eddike, fordi den får en flot farve med bærrene og tager godt i mod smagen, da den er neutral og til den syrlige side i sig selv. Det synes jeg er godt, for bærrene tilfører selvfølgelig lidt sødme til eddiken.
På denne måde kan man lave masser af spændende kryddereddiker af bær, frugter og krydderurter fra haven eller naturen. Og det er da ret fantastisk!
Se alle opskrifter på hjemmelavede kryddereddiker
Opskrift på solbæreddike
Lige her neden for finder du opskrift og fremgangsmåde for, hvordan du laver den smukke mørkerøde kryddereddike med solbær. Du kan lave så stor en flaske, som du har bær til og lyst til.
En hjemmelavet solbæreddike er i øvrigt en rigtig fin og hyggelig værtindegave, så lav gerne et par ekstra flasker, som du kan tage med, når du bliver inviteret ud i løbet af efteråret.
Har du masser af solbær i haven, så tjek endelig mine mange andre opskrifter med solbær. Det kan være, du finder lidt inspiration:
Solbærrom – solbærlikør på rom
Panna cotta med ribs og solbær – opskrift med havens bær
Solbæreddike
Equipment
- 1 glasflaske eller et sylteglas med låg
Ingredienser
- 1,5 dl friske solbær
- 2 dl klar/lys eddike
Sådan gør du
- Rens og nib solbærrene og kom dem derefter i et sylteglas eller en bredhalset flaske.
- Hæld klar eddike på og sæt låg på.
- Lad solbæreddiken trække i min. en måned og gerne længere, inden du bruger den første gang. Den skal blot stå i stuetemperatur på køkkenbordet.
- Du kan si solbærrene fra efter en måneds tid eller længere eller blot lade dem blive i. Eddiken vil blive kraftigere og kraftigere med tiden.