Disse spicy karrysild kan du lave i et snuptag, og så smager de bare hundrede gange bedre end de karrysild, du køber færdiglavede på glas. Sildene trækker i en karrydressing med cayennepeber og peberrod, som giver en dejlig spicy smag.
Sild i lange baner
Spicy karrysild er nogle af vores yndlingssild. Der er nu ikke noget som sild på hjemmebagt rugbrød i juledagene eller til et godt julefrokostbord. I det hele taget er forskellige slags sild enormt lækkert i hele vintersæsonen – og tilmed også sundt.
Man kan selvfølgelig købe færdige sild i glas, men i virkeligheden er der en masse spændende silderetter, man kan lave selv til julefrokostbordet, bl.a. sild i peberrodscreme, rustikke sild i sennepslage eller disse lækre spicy karrysild.
Ofte tager det ikke ret lang tid at lave disse silderetter, og de er altså bare lidt lækrere end færdige sild på glas. Næsten alle sildeopskrifterne har godt af at stå og trække et stykke tid, inden de serveres, så de kan når at trække smag fra dressingen eller marinaden og de krydderier, der er tilsat.
Se alle opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps
Opskrift på spicy karrysild
Opskriften på de hjemmelavede sild i en spicy karrydressing finder du lige nedenfor, og de tager kun ca. 10 minutter at lave. De har dog godt af at stå i køleskabet og trække et par timer eller natten over inden de skal spises. Så får de meget mere smag.
Er du ikke til peberrod, kan du blot udelade det fra dressingen. Men vil du gerne have, at sildene stadig er lidt spicy, kan du evt. tilsætte lidt chili, friskskåret eller tørret. Samtidig er der cayennepeber i dressingen, som du endelig ikke må undervurdere. Det giver nemlig også lidt bid til dressingen.
Savner du inspiration til flere lækre ting, du kan lave til julefrokostbordet, så tjek endelig mine mange julefrokostopskrifter:
Romsild med blommer og vanilje
Se alle opskrifter til julefrokostbordet
Spicy karrysild
Ingredienser
- 3 hele marinerede sildefileter
- 1 hårdkogt æg
- 3-4 syltede drueagurker eller en god håndfuld syltede agurker
- 1/2 dl mayonnaise
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 2 spsk karry
- 1/2 tsk cayennepeber
- 2 spsk friskrevet peberrod
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- 1/2 friskopskåret rødt æble
Sådan gør du
- Kog et æg og skær det i små tern.
- Skær drueagurkerne i små tern. Har du ikke drueagurker på lager, er der intet i vejen for, at du bruger almindelige syltede agurker i stedet for.
- Rør dressingen sammen ved først at røre krydderierne i mayonnaisen og derefter vende creme fraiche, drueagurker og æggetern i.
- Dup sildefileterne tørre og skær dem i små bidder, så de passer til brødet.
- Vend sildenebidderne i dressingen og lad dem gerne trække i dressingen i en times tid inden servering.
- Anret sildene i en smuk skål eller et glas og pynt med friskopskåret æble og evt. krydderurter. Spis de hjemmelavede spicy karrysild på friskbagt rugbrød.