Denne dejlige salat med spinat, blodappelsin, blåbær og cashewnødder skal laves i januar, februar og marts, når blodappelsinen er i sæson. Det er en salat fyldt med skønne farver, vitale vitaminer og god næring. Og så er den hurtig at lave.
Salat med farver
Denne spinatsalat med blodappelsin, blåbær og cashewnødder er en virkelig skøn salat med fuld smæk på farverne og gode, harmoniske smagssammensætninger.
Salat skal være spændende og se indbydende ud. En salat må ikke være for bitter og skal helst både have en smule sødme og lidt umami-smag – så kan vi bedst lide salaten. Denne salat har det hele: Spinatblade er selvfølgelig bitre, men bitterheden opvejes af blodappelsin og blåbær, som begge giver en dejlig sødme til salaten.
Hemmeligheden er dog cashewnødderne, som tilfører salaten den lækre umamismag. Der er både ristede cashewnødder drysset hen over salaten og en cremet dressing lavet på opblødte cashewnødder, citron og olie. Den cremede dressing med nøddesmag får alting til at hænge sammen i spinatsalaten og sætter virkelig prikken over i’et.
I en salat er ingredienslisten altid lidt løs, og det samme gælder mængderne. Er du vild med spinatbladene, så kom ekstra mange i. Og har du masser af blåbær, så kom lidt ekstra på. Og har du andet godt i køleskabet, som du synes, ville passe godt til, fx nogle syltede rødløg eller noget ost, så tilsæt også det. Det vigtigste er, at salaten smager godt og sær lækker og indbydende ud.
Opskrift på spinatsalat med blodappelsin
Neden for finder du opskriften på den skønne salat lavet på spinat, blodappelsin og cashewnødder. Vil du gerne lave salaten uden for blodappelsinsæsonen, fx i i løbet af efterret eller først på vinteren, så kan du selvfølgelig erstatte blodappelsinen med almindelig orange appelsin. Salaten vil stadig være lige så lækker og smuk på sin egen måde.
Har du indkøbt masser af blodappelsiner eller er du bare vild med mad med appelsiner i det hele taget, så tjek også disse udvalgte opskrifter ud med blodappelsin og almindelig appelsin:
Blodappelsinkage med kandiserede appelsiner
Appelsinlikør – opskrift på hjemmelavet likør med appelsin
Se hele samlingen af opskrifter på salater
Spinatsalat med blodappelsin
Ingredienser
Dressing
- 40 g cashewnødder
- 2 spsk vand
- saften af 1/2 citron
- 1-2 spsk olivenolie
- havsalt og friskkværnet peber
Salat
- 150 g spinat, gerne babyspinat
- 3 blodappelsiner
- 100 g friske blåbær
- 50 g cashewnødder
Sådan gør du
Dressing
- Opblød cashewnødderne i vand ved at lægge dem i et højt bæger til en stavblender og hæld ca. 2-3 spsk vand over, så nødderne nogenlunde dækkes. Lad dem gerne stå i ca. 20-30 minutter (det gør ikke noget, hvis de står i kortere tid, så er de blot lidt hårdere at blende).
- Når nødderne er opblødt, tilsættes citronsaft, olivenolie og lidt havsalt og friskkværnet peber. Blend med en stavblender, så du får en cremet dressing.
Salat
- Skyl spinatbladene, dup dem tørre og læg dem på et fad.
- Skær blodappelsinerne ud i filetter og læg dem pænt oven på spinatbladene.
- Skyl blåbærrene og fordel dem oven på salaten.
- Hak cashewnødderne groft og rist dem af på en pande i et par minutter, så de bliver gyldne.
- Hæld dressingen over salaten og drys derefter de ristede cashewnødder over.
- Server med det samme.