Syltede blommer i rom med vanilje er simpelthen noget af det bedste, der findes. Det er nemt at lave, og blommerne kan spises på morgenmaden, til dessert, sammen med kage eller ost. Eller bare som de er.
Smagen af blommer
Syltede blommer i rom er en ægte sød delikatesse, som smager fuldstændigt vidunderligt. Og har du masser af blommer i haven, så er det en fantastisk måde at konservere dem på, da de kan gemmes længe.
Der sker noget med smagen af blommer, når de bliver syltet. De bliver søde og lækre og konsistensen er mums og blød. I denne opskrift anvender jeg en hel vaniljestang, som jeg synes, giver blommerne den dejligste smag. Vanilje, rom og blommer er altså godt sammen.
Syltede blommer i rom tager ca. 10 minutter at lave. De smager fantastisk på græsk yoghurt med granola, eller som dessert med en god flødecreme eller vaniljeis til – og måske lidt marengs – og de kan selvfølgelig også bruges som tilbehør til en kage eller på ostebordet.
Prøv fx at lave en uimodståelig Blomme Eton Mess – det er virkelig godt.
Se opskriften på Eton Mess med romsyltede blommer her.
Opskrift på syltede blommer i rom
Du finder opskriften på de romsyltede blommer lige neden for. Du kan bruge lige præcis de blommer, du har i din have uanset sorten. Eller du kan købe nogle gode blommer ved grønthandleren eller i et velassorteret supermarked. Forskellige blommer vil selvfølgelig give forskellig smag, men det er jo det spændende ved at lave tingene selv.
Jeg selv kan godt lide at bruge blommer, som er forholdsvis faste i kødet og ikke alt for modne. Er de for modne, synes jeg, de bliver for bløde.
Har du masser af blommer i haven, så husk også at tjekke mine andre opskrifter med blommer. Måske kan du finde lidt inspiration til, hvad du skal lave med havens høst:
Se alle opskrifter med blommer
Syltede blommer i rom
Equipment
- 1 stort patentglas
Ingredienser
- 750 g rensede blommer uden sten
- 1 stang vanilje
- 400 g sukker
- 3 dl vand
- 1 dl gylden rom
Sådan gør du
- Skyl blommerne, fjern stenene og skær blommerne i halve, kvarte eller ottendedele alt efter, hvilken sort du bruger og hvor store, de er.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem evt. med lidt sukker.
- Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og varm langsomt op, til sukkeret er smeltet. Når sukkerlagen begynder at koge, kommer du blommerne i og lader dem koge med i et minuts tid.
- Tag gryden af varmen og bland den gyldne rom i.
- Hæld de syltede blommer på et helt rent glas, som er skoldet og skyllet i atamon eller spiritus (fx rommen).
- Lad glasset stå åbent, mens de syltede blommer køler af og luk derefter tæt.
- Lad blommerne trække i sukkerlagen i 2-3 dage, før du anvender dem. Sørg for at bruge en ren ske hver gang og opbevar de syltede blommer på køl. Her kan de holde sig i ca. 3 måneder, hvis du holder hygiejnen i top.