Disse halloween cupcakes er ikke bare uhyggeligt søde, men smager også vidunderlige. Græskarmosen gør cupcakes’ne dejlige svampede, mens de stadig får lidt sprød skorpe – en virkelig lækker kombination.
Kager med græskarmos
Disse halloween cupcakes med græskar og orange frosting er både nemme at lave, smager skønt og er uhyggeligt søde. Kagerne bages med græskarmos, som tilfører fugt til dejen og gør kagerne utroligt lækre og svampede. For det er jo græskarsæson.
De færdige cupcakes pyntes med en orange frosting, men har du ikke orange slikfarve på lager, kan du selvfølgelig blot give frostingen en anden halloween-agtig farve. Frostingen laves desuden med appelsinsmag, som passer utrolig godt til den blide, søde græskarsmag i cupcakes’ne.
Halloweenpynt
Når man bager sådan nogle cupcakes for børnenes skyld, fordi det selvfølgeligt skal være både hyggeligt og uhyggeligt til halloween, så er det helt oplagt at lade dem være med til at pynte kagerne.
Det er sjovt at sprøjte frostingen på. Den kan sprøjtes på, så cupcakes ligner et lille græskar, med små dutter eller på helt klassisk måde med pynt drysses på.
Det er ikke et must at bruge halloweenpynt, men der er jo meget i omløb i oktober, og jeg ved af erfaring, at børnene elsker det – i hvert fald at pynte kagerne med det. men vi voksne synes, det hviner i tænderne og trækker ned på smagen. Men sådan er det jo. Og er kagerne til børnene, kommer deres præferencer selvfølgelig i første række.
Opskrift på cupcakes med græskar
Den nemme opskrift på cupcakes’ne finder du lige nedenfor. Jeg kan anbefale dig, at lave en stor portion græskarmos, når du du alligevel skal i gang, for der er virkelig mange lækre ting, der kan laves med græskarpuré i oktober og november måned.
Her finder du opskriften på græskarpuré, hvis du har lyst til at læse mere. Prøv fx at lave:
Kryddercookies med græskarsmag
Små krydrede pandekager med græskarsmør
Se alle opskrifter med græskar
Halloween cupcakes med græskar
Equipment
- 12-15 muffinforme
- evt. 1 muffinbageform
Ingredienser
Cupcakes
- 150 g hokkaido-græskar (ca. 1/4 græskar)
- 75 g blødt smør
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 æg
- 175 g hvedemel
- 1 toptsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk stødte nelliker
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1,5 dl letmælk
Frosting
- 75 g blødt smør
- 150 g flormelis
- ca. 1 spsk friskpresset appelsinsaft
- 8-10 dråber orange slikfarve
- evt. halloweenpynt
Sådan gør du
Cupcakes
- Skær græskaren ud i mindre stykker, og fjern kerner og skræl. Læg stykkerne i en lille gryde og damp græskarstykkerne med en smule vand (ca. så vandet lige dækker bunden) i ca. 10 minutters tid. Husk at lægge et låg på.
- Når græskaren er mør, tager du gryden af og moser kødet. Lad det køle lidt af.
- Pisk det bløde smør med sukker og æg.
- Hæld græskarmosen i og rør det ud i dejen.
- Bland de tørre ingredienser i skiftevis med mælk. Dejen skal være til den tynde side.
- Hæld dejen i muffinforme og bag dine cupcakes i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Frosting
- Imens pisker du blødt smør sammen med flormelis og appelsinsaft. Når du har en jævn og cremet konsistens, hælder du dråber af orange slikfarve i, indtil du synes frostingen har den rigtige farve.
- Hæld frostingen i en sprøjtepose og læg på køl.
- Når dine cupcakes er færdige, lader du dem køle lidt af, hvorefter du pynter med frosting og halloweenpynt.