Vi har brug for vitaminer og varme i denne kolde, mørke tid, og det hjælper denne grønkålssuppe med chilimandler i den grad med. På ca. 30 minutter har du den lækreste, varme suppe.
Suppen er stærk, og chilien sætter gang i hele kroppen og får varmen til at brede sig. Det er en sund, nærende og hed suppe, som bare smager fantastisk på en kold vinterdag – til frokost eller til aftensmad.
De krydrede, ristede mandler med chili giver grønkålssuppen et dejligt crunch og bidrager med en skøn, rund smag.
Opskrift på grønkålssuppe (4 pers.)
- 500 g kartofler
- 2 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 1/2 frisk chili (vurder, hvor stærk den er – vi tørrer vores egne chilier fra drivhuset i en dehydrator, så vi har til hele vinteren)
- 1 spsk smagsneutral kokosolie
- 250 g frisk grønkål
- 1,2 dl grøntsagsbouillon
- salt
Chilimandler
- 150 g mandler
- 1 tsk smagsneutral kokosolie
- 1/2 tsk chili
- 1 tsk paprika
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Pil og snit løg og hvidløg groft.
Hak chilien i små stykker.
Opvarm en gryde med kokosolie og sautér løg, hvidløg, kartofler og chili i ca. fem minutter. De må ikke tage farve.
Skyl og hak grønkålen fint. Kom den i gryden og vend den med i et minuts tid.
Krydr med en lille smule salt.
Tilsæt grøntsagsbouillonen og lad det hele komme i kog. Lad suppen småsimre under låg i ca. 20 minutter til kartoflerne er kogt møre.
Mens suppen koger, tilbereder du chilimandlerne: Rist mandlerne af på en tør pande i ca. 5 minutter til de begynder at tage farve. Tilsæt så en teskefuld kokosolie og hæld paprika, chili og flagesalt på olien. Vend mandlerne over i olien og lad dem riste et par minutter mere. Tag dem af varmen og hak dem groft på langs.
Når kartofler er kogt møre, blender du suppen, så den er jævn og glat – enten med en stavblender direkte i gryden eller ved at hælde suppen i en blender. Giv suppen et hurtigt opkog igen.
Smag til med salt.
Server grønkålssuppen med chilimandler ovenpå og med et dejligt groft brød til. Velbekomme!