Det er helt oplagt at lave en skøn dessert med vaniljesyltede kvæder, en god flødeis og sprød crumble. Desserten er hurtigt lavet, når først du har syltet kvæder, og det er altså en skøn efterårsdessert med god udnyttelse af årstidens råvarer.
Dessert med kvæder
Vaniljesyltede kvæder med is og crumble er en rigtig efterårsdessert, som skal laves, når kvædesæsonen er på sit højeste. Det er en dessert, som er hurtig at lave, og hvor alting kan laves i god tid i forvejen, så det hele blot skal anrettes på tallerkener lige inden servering.
Desserten består af vaniljesyltede kvæder, som er ganske lette at lave, og som har den dejligste saftige og liflige vanilje-kvædesmag. De serveres sammen med en god vaniljeis, hvor der drysses en lækker, sprød crumble henover. Crumblen laves med hakkede mandler, havregryn og marcipan, og det er altså en virkelig god kombi.
Efterårsdessert
De vaniljesyltede kvæder kan du lave af enten æblekvæder eller pærekvæder – hvad du nu har i din have eller har adgang til. Kogetiden på kvæderne varierer alt efter, hvor moden frugten er. Men som udgangspunkt er kvæder ret hårde og skal typisk tilberedes i længere tid end andre frugter for at blive dejligt møre og saftige.
Vaniljeisen kan i øvrigt også erstattes af en god råcreme, som også passer helt utrolig godt til de vaniljesyltede kvæder. Har du også lavet kvædesirup, er den lækker at hælde henover desserten i en tynd stråle.
Se alle opskrifter på desserter
Opskrift på vaniljesyltede kvæder med is og crumble
Opskriften på desserten med vaniljesyltede kvæder med is og crumble finder du lige nedenfor. Starte med at lave de vaniljesyltede kvæder. De må gerne nå at køle helt af inden servering.
Du finder opskriften på vaniljesyltede kvæder her.
Får du lyst til at lave flere lækre ting med kvæder, så kan det være, du også vil finde inspiration i nogle af mine mange andre kvædeopskrifter. Her er et lille udpluk, men der er mange flere:
Vaniljesyltede kvæder med is og crumble
Ingredienser
Vaniljesyltede kvæder
- 8-12 kvarte vaniljesyltede kvæder
Crumble
- 60 g smør
- 1 dl hvedemel
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl grofthakkede mandler
- 1 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 40 g marcipan
Servering
- 1/2 liter vaniljeis
- evt. friske mynteblade eller lignende til pynt
Sådan gør du
Vaniljesyltede kvæder
- Lav de vaniljesyltede kvæder og sæt dem på køl.
Crumble
- Skær smørret i mindre stykker.
- Bland smør, hvedemel, havregryn, hakkede mandler og sukker sammen i en røreskål – gerne på en røremaskine.
- Riv marcipanen groft og vend den i dejen. Dejen skal ikke være sammenhængende, men klumpet og smuldret.
- Bred crumblen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.
- Lad crumblen køle af og hak den evt. op i mindre stykker.
Servering
- Kom en kugle vaniljeis eller to i 4 skåle og læg 2-3 kvarte vaniljesyltede kvæder i hver skål. Drys med crumble og pynt evt. med et mynteblad eller lignende. Server med det samme.