Denne blodappelsinkage med kandiserede appelsiner er ren luksus med ene gode råvarer. Kagen bages med marcipan og er saftig, frisk og lækker. De kandiseret blodappelsiner sætter prikken over i’et og giver kagen det lille ekstra, der nogle gange skal til. Og så er den nem at bage.
Konfektagtig kage med marcipansmag
Denne blodappelsinkage er nærmest konfektagtig og smager fuldstændig formidabelt. Den bages uden hævemidler, og resultatet er altså en lidt tungere og mere konfektagtig kage med den skønneste citrus-marcipansmag.
Først bages kagen, og mens den står og køler af, laves de kandiserede appelsiner i ovnen, så de er klar som pynt efterfølgende. Glasuren laves med saft fra en blodappelsin og bliver smuk orange – det er altså et kønt syn med en kage pyntet med orange glasur og kandiserede blodappelsiner i varierende farver.
Blodappelsiner
Kan du ikke få fat i blodappelsiner, kan du sagtens brug almindelige orange appelsiner i stedet.
Blodappelsiner er i sæson i januar, februar og marts, så det er ganske kort tid, man har til at lege med den smukke appelsin. Blodappelsin bliver kaldt den ultimative og fineste dessertappelsin. Og den er ganske rigtigt meget smuk.
Blodappelsin findes i forskellige grader af “rødhed”, hvor nogle er meget røde i frugtkødet og hvor farven trænger helt ud i skallen, mens andre nærmere har store pletter af røde farver i orange frugtkød. Det kommer helt an på, hvor blodappelsinerne har vokset. De dyrkes i subtropiske områder, hvor dagene er lune og vinternætterne er kolde. Og det er netop dette, der aktiverer anthocyaninerne i appelsinerne, som giver dem deres røde farve.
Opskrift på blodappelsinkage med kandiserede appelsiner
Nedenfor finder du opskriften på den dejlige kage samt opskriften på de kandiserede appelsiner. Du kan sagtens lave appelsinerne dagen i forvejen, hvis du vil være i god tid – de kan opbevares på køl. Selve kagen smager skønt lun og nybagt, men vinder også ved at komme på køl. Prøv begge dele, for kagen har et forskelligt udtryk alt efter om den spises kold eller varm.
Er du vild med alt muligt godt med citrus smag, så tjek også disse skønne opskrifter ud. Måske finder du noget inspiration:
Appelsinsukker – opskrift på orangesukker
Appelsinlikør – opskrift på hjemmelavet likør med appelsin
Cremet limoncello – italiensk cremet citronlikør
Se hele samlingen af opskrifter på skærekager
Blodappelsinkage med kandiserede appelsiner
Equipment
- Springform 20 cm
Ingredienser
Kandiserede appelsiner
- 2 usprøjtede blodappelsiner
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
Blodappelsinkage
- 1 usprøjtede blodappelsiner
- 200 g sukker
- 200 g smør
- 200 g marcipan
- 4 små – medium æg
- 100 g hvedemel
- 1/4 tsk fint salt
Appelsinglasur
- 150 g flormelis
- 3-4 spsk blodappelsinsaft
Sådan gør du
Kandiserede appelsiner
- Skyl og tør blodappelsinerne og skær dem i så tynde skiver, du kan, uden de går i stykker.
- Kog sukker og vand sammen og lad det småkoge i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og læg appelsinskiverne i.
- Lad appelsinskiverne trække i ca. 15 minutter i sukkerlagen.
- Tænd ovnen på 125 grader varmluft og bag appelsinskiver i ca. 45-60 minutter. Vend dem ca. halvvejs. Appelsinskiverne skal være let gyldne og må endelig ikke blive brændte.
- Lad appelsinskiverne køle af på en bagerist.
Blodappelsinkagen
- Riv skallen af appelsinerne og pres saften af dem.
- Riv marcipanen groft.
- Pisk forsigtigt sukker, smør, marcipan sammen – massen skal kun lige hænge sammen.
- Tilsæt derefter revet appelsinskal, appelsinsaft og æg og pisk igen kunlige til massen hænger sammen.
- Vend forsigtigt mel og salt i med en dejskraber.
- Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter.
- Lad kagen køle af på en bagerist.
Appelsinglasur
- Rør flormelis med med appelsinssaft til en tyktflydende glasur.
- Fordel glasuren på den afkølede kage og pynt med kandiserede blodappelsiner.