Dildsild er en fest for smagsløgene, hvor den mildt salte smag af sild møder den friske og karakteristiske smag af dild i en skøn creme af creme fraiche, mayonnaise og sennep. Pynt silderetten med kapers og syltede rødløg for at tilføje tekstur og en pikant syrlighed, der komplementerer sildens naturlige smag.
Den skønneste silderet
Dildsild er ikke bare en traditionel silderet; det er en fest af smagsoplevelser, der forener sildens silkebløde karakter med den friske og krydrede smag af dild. I denne opskrift forvandles dildsild til ren magi, når den svøbes i en cremet blanding af creme fraiche, mayonnaise og sennep og bliver kronet med syltede rødløg, kapers og rigeligt med finhakket frisk dild.
Dildsildenes karakteristiske smag er i centrum af denne ret, hvor den friske dild bringer en let og krydret dimension til sildens naturlige fedme. Den cremede blanding af creme fraiche, mayonnaise og sennep tilføjer en lækker silkeblød fornemmelse, der binder alle smagsnuancer sammen i en harmonisk symfoni af smag.
Drik snaps til
Sild i dildcreme kan serveres på frokostbordet året rundt, men er helt oplagt til påskebordet og til julefrokosten. Her skal der selvfølgelig serveres en god snaps til, og hvorfor ikke lave den selv? Det er jo oplagt at lave sin egen dildsnaps med citron, som vil stå utrolig godt til silderetten og skabe samhørighed mellem spise og drikke. Den distinkte citronsmag giver desuden den samlede smagsoplevelse et skønt løft.
En citronmelissesnaps eller en kvædesnaps vil også være utroligt lækker til. Og skal silden serveres til julefrokosten, vil en lys julesnaps være fantastisk til.
Opskrift på dildsild
Disse skønne sild i dildcreme tager vitterligt ingen tid at lave. På bare 10 minutter kan du have den dejligste silderet klar til frokosten. Og sildene kan sagtens laves i god tid.
Du kan enten bruge gammeldags modnede sild eller marinerede sildefileter. Brug gerne en fast sild, så bliver resultatet bedst.
Får du lyst til at lave flere silderetter til frokosten, så find gerne inspiration i mine mange andre opskrifter på frokostsild:
Se alle opskrifter på fisk & skaldyr
Dildsild
Ingredienser
- 300 g marinerede sildefileter eller gammeldags modnede sild
- 1 dl creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk grov sennep
- 1 tsk hvidvinseddike
- salt og peber
- 1/2 dl finthakket dild – eller mere
Pynt
- 2 spsk kapers
- Syltede rødløg
- frisk dild
Sådan gør du
- Skær sildefileterne i bidder.
- Kom creme fraiche og mayonnaise i en skål og rør de to slags sennep og hvidvinseddike i.
- Smag til med salt og peber og vend friskhakket dild i.
- Vend sildebidderne i cremen og anret evt. sildene i en skål.
- Lad gerne sildene trække en times tid på køl.
- Pynt med kapers, syltede rødløg og frisk dild lige inden servering.