Ingen ballade her! Lækre søde og bløde fastelavnsboller med luftig vaniljecreme i midten og chokolade rundt om. Disse fastelavnsboller er altid et hit. De smager skønt af vanilje, og så ser de samtidig meget smukke og indbydende ud.
De bedste boller
Fastelavnsboller med vaniljecreme og chokoladepynt smager fuldstændigt forrygende! Det er bløde lækre boller med den skønneste vaniljecreme i midten og en lille smule chokolade på bollen. Smagen er mild og dejlig og én bolle smager af mere. Og det er helt ok, for de er fantastiske, når de er helt friskbagte.
Nogle gange sejrer enkeltheden – alting behøver ikke være superfancy og fyldt med detaljer. Og så kan det også være en befrielse blot at bage noget helt enkelt uden en masse forskellige elementer, der tidsmæssigt skal passe sammen og hvor det hele skal gå op i en højere enhed.
Disse lækre fastelavnsboller med vaniljecreme er netop sådanne helt enkle og nemme fastelavnsboller, som man kan ty til i en hurtig vending. Men at de er nemme og enkle at bage, gør dem bestemt ikke mindre lækre – tværtimod. Disse klassiske fastelavnsboller er evergreens af en grund.
Opskrift på fastelavnsboller med vaniljecreme og chokoladepynt
Neden for finder du den nemme og enkle opskrifter på fastelavnsbollerne. Lav vaniljecremen som det allerførste, så den har tid til at stå og køle helt af i køleskabet, imens du bager bollerne. Cremen skal helst nå at køle af i to-tre timer, og du kan med fordel lave den dagen før, så den er klar.
Får du mod på mere avancerede fastelavnsboller, så kig gerne nærmere på mine andre forskellige fastelavnsbolleopskrifter. Her fristes der bl.a. med mokkacreme, saltkaramel og hindbærskum, og der er både svenske fastelavnsboller, vandbakkelser og gammeldags:
Fastelavnsboller med saltkaramel
Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme
Semlor med marcipan og chokoladeskum
Fastelavnsboller med hindbærskum
Se hele samlingen af opskrifter på fastelavnsboller her
Fastelavnsboller med vaniljecreme
Ingredienser
Vaniljecreme
- 2 1/2 dl sød- eller letmælk
- kornene fra 1/2 stang vanilje
- 2 æggeblommer
- 3 spsk rørsukker
- 2 spsk hvedemel
Boller
- 2 1/2 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 3 spsk rørsukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 500-600 g hvedemel
- 250 g smør
- 1 æg til pensling
- 75 g mørk chokolade til pynt
Sådan gør du
Vaniljecreme
- Hæld mælken i en lille kasserolle sammen med vaniljekornene og den tomme vaniljestang og varm den langsom op, mens du rører ofte, så den ikke sætter sig. Imens pisker du sukker og æggeblommer til en luftig masse, som du til sidst pisker melet i.
- Når mælken rammer kogepunktet, pisker du godt, mens du hælder æggeblandingen i. Skru ned for varmen imens, og lad cremen boble et minuts tids på lav varme, mens du rører i den. På denne måde koger du smagen af melet væk, og du sikrer dig, at cremen bliver tyk.
- Tag gryden af varmen og lad cremen stå lidt. Når den er kølet lidt af, sætter du den i køleskabet, indtil du skal bruge den.
Boller
- Smuldr gæren i kærnemælken og rør gæren ud.
- Tilsæt æg, rørsukker og vaniljesukker.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt skiftevis med små skiver af det bløde smør. Pisk gerne dejen på røremaskinen, inden den bliver alt for sej.
- Dejen skal ende med at slippe skålen, når du rører. Den skal være spændstig, glat og fedtet.
- Lad dejen stå og hæve i ca. 30 minutter.
- Slå nu dejen sammen og form 20 boller, som du sætter på to bageplader med bagepapir.
- Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse (ca. 30-45 minutter) og form derefter et hul i midten af bollen, hvor du fylder vaniljecreme i med en ske. Mængden af vaniljecreme passer nøjagtig til de tyve boller, så hold øje med mængden, når du fylder i, så du har til alle dine boller.
- Pensl bollerne med æg og bag dem i ovnen ved 250 grader varmluft i ca. 7-8 minutter. Hold øje med dem, da du bager på høje grader, og det kan variere fra ovn til ovn, hvor lang tid bollerne skal have.
- Lad bollerne køle af og pynt så med mørk chokolade, som du smelter i en skål (eller i mikroovnen, hvis du har sådan en), fylder på en lille pose, hvori du klipper et lille hul i i det ene hjørne og sprøjter på bollerne rundt om cremen.