Er der noget som en Baileys med is eller i kaffen? Nej vel! Her er opskriften på en hjemmelavet Baileys – også kaldet irish cream – som tager 10 minutter at lave. Likøren smager fantastisk Og så er det da lidt blæret at servere sin egen hjemmelavede Baileys til kaffen.
Hjemmelavet likør til kaffen
Hjemmelavet Baileys er virkelig lækkerier, og så er det bare så nemt at lave selv. Du vil højst sandsynligt tænke, hvorfor du dog aldrig har gjort det før. Så let og hurtigt er det. Og der er jo altså bare en særlig tilfredsstillelse ved at lave tingene selv. Og ikke mindst at servere noget hjemmelavet for familie og venner.
Og hjemmelavet likør til kaffen tror jeg, alle vil tage imod med kyshånd. For nøj, hvor smager sådan en egen fremstilling af Baileys da bare godt. Den er helt oplagt at lave til december måneds mange hyggelige stunder og vintermørke aftenener, men den smager jo også bare dejligt om sommeren – eller resten af året.
Irish cream
Ret beset er Baileys jo en irish cream og Baileys blot det mest kendte mærke i Danmark. Der findes mange varianter af irish cream, og fælles for dem alle er, at de har en utrolig lækker smag af irsk whisky pakket ind i en cremet smag af kaffe og chokolade, en anelse mandel og lidt vanilje.
Sådan er det også i denne opskrift. Brug gerne en god irsk whisky eller i hvert fald en, du synes smager godt. For whisky-smagen bliver ikke gemt væk. Og jo bedre en whisky du bruger, jo bedre smager din likør også.
Opskrift på hjemmelavet Baileys
Opskriften på den lækre cremede likør er nem og hurtig. I opskriften skal du bl.a. bruge en kakaosirup, som du nemt kan lave selv.
Du finder opskriften på kakaosirup her.
Kakaosirup kan bruges til et hav af andre lækre ting eller bare som chokoladesauce til fx is. Orker du ikke at lave en kakaosirup, kan du evt. blande lidt ren usødet kakao i og smage til med en almindelig sirup.
En hjemmelavet irish cream kan holde sig i ca. 2 måneder på køl. Ryst flasken godt inden brug eller rør godt rundt i likøren. Det her er jo et hjemmelavet produkt uden alle mulige tilsætningsstoffer.
Får du lyst til at lave flere lækre hjemmelavede likører, så tjek endelig mine mange andre likøropskrifter. Her er et lille udpluk, men der er mange flere:
Lav din egen limoncello – opskrift på italiensk citronlikør
Se alle opskrifter på hjemmelavede likører
Hjemmelavet Baileys
Equipment
- 1 Blender
Ingredienser
- 2,5 dl piskefløde
- 1 dåse kondenseret mælk (397 g)
- 4-5 spsk kakaosirup
- 1 tsk neskaffe/instant kaffe
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 1 tsk mandelaroma
- 4 dl irsk whisky
Sådan gør du
- Kom fløde, kondenseret mælk, kakaosirup, neskaffe, vaniljeekstrakt og mandelaroma i en blender og blend meget forsigtigt på laveste hastighed i ca. 10-15 sekunder, så alle ingredienser bliver blandet godt.
- Tilsæt whisky og kør blenderen i 5 sekunder mere.
- Smag på blandingen – måske skal den have mere af en af smagene.
- Hæld den hjemmelavede Baileys på en ren og skoldet flaske og skum evt. luftbobler fra blenderen af.
- Opbevar i køleskabet.