Det er virkelig gode sager, sådan en iskold mynte-chokoladedrik og helt perfekt på en varm sommerdag – eller bare til at hygge med. Drikken minder lidt om en blanding mellem milkshake og slushice og er læskende og fyldig på samme tid.
Brug din myntesirup
En iskold mynte-chokoladedrik minder om en blanding mellem en milkshake og en slushice og har den mest vidunderlige smag. Drikken er læskende og virkelige velsmagende.
Har du lavet myntesirup af din mynte i haven, så er der her en rigtig god anvendelsesmulighed. Og har du ikke lavet myntesirup, så så har du nu en god grund til at gøre det.
Denne mynte-chokoladedrik er nemlig lavet på en hjemmelavet myntesirup, som giver drikken en frisk, kold og helt forrygende dejlig smag, uden at mynten overtager det hele. Og chokoladesmag og myntesmag er bare helt eminent sammen. Jeg synes, det er en absolut fantastisk måde at bruge sin mynte på, og siruppen er hurtigt lavet.
Se opskriften på myntesirup her.
En blendet drik
Du skal lave drikken på en blender, der kan knuse is, og mynte-chokoladedrikken bliver helt luftig luftig og skummende, så det næsten minder om en blanding mellem slushice og milkshake. Det vil sige ikke så tyk og fed som milkshake og ikke helt så grynet som slushice.
Du kan bruge drikken som en dessert, da den er dejlig mættende, eller blot som en iskold hyggedrik midt på dagen. Jeg har ikke prøvet at blande alkohol i, men det kan godt tænkes, at det ville være lækkert. Måske man skulle prøve!
Opskrift på mynte-chokoladedrik
Det tager under 10 minutter at lave den iskolde drik, når først du har myntesiruppen klar. Alle ingredienser kommes blot ned i en blender og køres, til du har den dejligste drik.
Er du vild med iskolde sommerdrikke, så find gerne mere inspiration i mine mange andre opskrifter:
Se alle opskrifter på kolde drikke
Mynte-chokoladedrik
Equipment
- 2 store glas
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 2-3 dl isterninger
- 1 spsk vaniljesukker
- 2 spsk kakaopulver
- ca. 1/2 dl myntesirup
- friske myntestilke til pynt
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en blender, men hold lidt af myntesiruppen tilbage. Blend til isterningerne er helt knuste og er en del af drikken – gerne på isterning-funktion
- Smag til med resten af myntesiruppen til sidst, så du får den helt rette afstemning mellem chokoladesmagen og mynten.
- Hæld på glas og server gerne med en myntestilk i glasset og evt. en ske eller et sugerør.