Lav din egen læskende orangeade til en varm sommerdag. Hjemmelavet appelsinlemonade er nemt at lave og smager fantastisk. Server lemonaden med masser af is, en skive appelsin og en lille stængel mynte eller citronmelisse.
Hjemmelavet appelsinlemonade
Orangeade – hjemmelavet appelsinlemonade – smager simpelthen fantastisk. Lemonaden er både syrlig og sød på samme tid, og så er den utrolig læskende. Det er svært at forestille sig noget bedre på en varm sommerdag.
Samtidig er det en utrolig smuk drink med sin flotte orange farve. Drikken må gerne serveres med masser af isterninger, en skive appelsin og en lille stængel mynte i. Så ser den virkelig indbydende ud. I modsætning til lemonade lavet udelukkende på citroner, er appelsinlemonade knap så syrlig og og har langt mere sødme i sig.
En vinterlimonade i Danmark
I januar, februar og marts er blodappelsinen i sæson, og de er virkelig lækre at lave orangeade af. Drikken bliver meget smuk rød alt efter, hvor røde blodappelsinerne er.
Hjemmelavet orangeade er meget, meget nemt at lave selv. Man koger blot en sukkersirup og blander friskpresset appelsin- og citronsaft i – på samme måde som hjemmelavet citronlemonade. Faktisk kan en hjemmelavet appelsinlemonade laves på ca. 15 minutter, hvorefter lemonaden er drikkeklar med is.
Opskrift på orangeade
Lige her under finder du opskriften på den nemme appelsinlemonade. Orangeade kan laves året rundt og smager altid godt, men er selvfølgelig mest læskende på en varm sommerdag. Dog kalder man ofte også drikken for en vinterlemonade, fordi det er her, appelsinerne er i sæson.
Appelsinlemonade kan holde sig i ca. en uges tid i køleskabet, men det er nu sjældent, man kan lade den stå så længe. Sørg dog endelig for at opbevare den køligt hele tiden.
Kan du godt lide hjemmelavede læskende søde drikke, så kan det være, at du også vil finde inspiration i disse udvalgte opskrifter:
Agua fresca med rose, citronmelisse og lime
Se alle opskrifter på kolde drikke
Orangeade
Ingredienser
- 3 dl vand
- 2 dl sukker
- 2 dl friskpresset appelsinsaft (ca. 3 store appelsiner)
- 1 dl friskpresset citronsaft (ca. 2 citroner)
Servering
- isterninger
- appelsinskiver
- myntestængler eller citronmelissestængler
Sådan gør du
- Lav en sukkersirup ved at varme vand og sukker op i en lille gryde eller kasserolle, indtil sukkeret er smeltet. Det skal ikke koge. Når sukkeret er smeltet, sætter du sukkersiruppen til afkøling.
- Pres saften af 3-4 appelsiner – der skal være 2 dl saft.
- Pres saften af ca. 2 citroner – der skal være 1 dl saft.
- Når sukkersiruppen er kølet af, hælder du friskpresset appelsin- og citronsaft i og blander det godt. Så har du din koncentrerede appelsinlemonade.
Servering
- Ved servering blander du appelsinlemonaden med koldt vand i forholdet ca. 1 til 4, men smag dig endelig frem, så du får den perfekte lemonadesmag. Hæld masser af is i kanden eller glasset og pynt med appelsinskiver og mynte/citronmelisse.