Syrlig rabarber og en marcipan-agtig smag af mandler gør denne rabarbermandelkage til en rigtig lækkerbidsken. Samtidig er det en smuk og indbydende kage, som man bare får lyst til at sætte tænderne i.
Kage med rabarber
Rabarbermandelkage er en skøn kage at bage til kaffehygge i maj og juni måned. Kagen er hurtigt lavet og smager godt både lun og iskold fra køleskabet. Det betyder, at man fx sagtens kan bage kagen i god tid i forvejen og blot stille den på køl indtil servering.
Rabarber er dejligt at bruge i næsten alt i køkkenet, fordi de lange stænger har denne her fantastiske syrlig-søde smag af sol og sommer. Jeg tror, man kan bage i hundredvis af forskellige kager med rabarber – hver med sine karakteristika og charme.
Denne rabarbermandelkage minder på en måde lidt om en rigtig bagerkage, og jeg synes, den har noget fint over sig med rabarberstænglerne i mønster og et drys af sukker og mandler. Den er hurtig at bage, men ser ikke hurtig ud.
Kagen smager virkelig skønt både lun lige fra ovnen og kold. Jeg kan godt lide, når den har stået i køleskabet og bliver helt konfektagtig. Så er den næsten allerbedst. Når kagen er lun, smager det afsindigt godt at servere den med letpisket flødeskum til eller en god, fed cremefraiche rørt op med vaniljesukker.
Opskrift på rabarbermandelkage
Du finder opskriften på den dejlige kage med rabarber lige her under. Brug gerne røde, slanke rabarberstængler, så de bliver flottest og mest indbydende i kagen. Så kan man gemme de lidt tykkere rabarber til saft og marmelade.
Har du masser af rabarber i haven, så er glæden jo stor. Savner du inspiration til, hvad du skal lave med alle dine rabarber, så kan det være, at du kan finde noget godt blandt disse udvalgte opskrifter:
Grillet makrel med rabarbersauce
Rabarbergrød med råcreme og mandelkrokant
Se hele samlingen af opskrifter med rabarber
Rabarbermandelkage
Equipment
- 1 Springform 20 cm
Ingredienser
- 150 g stuetempereret smør
- 150 g sukker
- 3 æg, str. m
- 150 g mandelmel
- revet skal af 1 økoappelsiner
- 150 g hvedemel
- 1 toptsk bagepulver
- 250-300 g rabarber, rensede og skåret i ca. 4-5 cms længde
- 2-3 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk mandelsplitter eller -flager
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180 grader (varmluft) og for en 20 cm springform med bagepapir.
- Pisk smør og sukker lyst og luftigt og pisk æggene i et efter et.
- Tilsæt mandelmel og revet appelsinskal. Bland mel i sammen med bagepulver og rør det hele godt sammen uden at piske.
- Hæld halvdelen af dejen i springformen og smør den ud.
- Vend rabarberne i sukker og vanilje og læg halvdelen i et mønster i dejen – uden, at de rører ved kanterne. Gentag med resten af dejen og rabarberne.
- Drys overfladen med sukker og mandler.
- Bag kagen i en time og læg så et stykke staniol over kagen og bag den i yderligere 15 minutter.
- Lad kagen køle af på en bagerist og server gerne med flødeskum eller creme fraiche.
OBS: Vær opmærksom på, at man ikke må spise rabarbernes blade, da de indeholder gift, og indtagelse kan føre til svær forgiftning. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.