Det bliver næsten ikke bedre: Sirupskage med kaffesirup hældt over, flødeskum med vanilje og honningsyltede pærer! Det hele i en skøn forening – fuld af smag, saftig og snasket og dødlækkert. Denne kage er en ægte efterårskage (som også går an i vintermånederne), og er perfekt til hygge indendørs med kaffe, tæpper og stearinlys.
Kaffe er altid godt
Der er både kaffe i selve kagen og i siruppen, som hældes over kagen efter bagningen. Og mums, hvor det smager godt – hvis man altså er til kaffe. Mine egne børn, som ikke drikker almindelig kaffe, kun iskaffe, elsker kagen.
Denne kage er også noget ud over det sædvanlige. Sirupskage i sig selv har en dejlig krydret smag, og kagen smager således af rigtig meget. Kaffesirup hældt ud over gør den ekstra lækker. Derudover er kombinationen af vaniljeflødeskum og de honningsyltede pærer eminent – og tilsammen smager det, så englene synger. Vil du lave noget specielt, som er særlig godt, så skal du lave denne kage med alt, hvad der hører til.
Opskrift på sirupskage med kaffesirup
Opskriften på sirupskagen finder du herunder sammen med opskriften på de hurtige honningsyltede pærer. Det kan være en god idé at lave kaffesiruppen først eller i så god tid, som du kan. Kaffesirup er nemt at lave og godt at have på lager. Du kan nemlig også bruge den på is og desserter og, ikke mindst, til at lave den lækreste iskaffe.
Se opskriften på kaffesirup her
Er du vild med krydrede kager? Så kig lige nærmere på disse kager:
Kryddermuffins med citrontopping
Sirupskage med kaffesirup og honningsyltede pærer
Equipment
- Springform 24 cm
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 150 g sukker
- 2 æg
- 2,5 dl sirup 350 g
- 350 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt nellike
- 1 tsk kanel
- 1 dl stærk kaffe
Honningsyltede pærer
- 3 pærer fx conference
- 15 g smør
- 50 g sukker
- 50 g honning
Kaffesirup
- 2 dl stærkbrygget kaffe
- 200 g sukker
- 1/2 vaniljestang
Sådan gør du
- Rør smør med sukker, til massen er let let og luftig.
- Del æggene og rør blommerne i én ad gangen.
- Rør sirup i.
- Bland mel med bagepulver og krydderier og vend de tørre ingredienser i dejen.
- Rør den stærke kaffe i.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
- Kom dejen i en smurt springform.
- Bag kagen ved 180 grader (varmluft) i ca. 40 minutter.
- Lad kagen køle lidt af i formen og læg den derefter til afkøling på en bagerist.
Honningsyltede pærer
- Skræl pærerne og del dem i kvarte. Fjern kernehusene og del de kvarte pærer i endnu 3 eller 4 både.
- Smelt smør, sukker og honning i en gryde ved svag varme.
- Kom pærestykkerne i gryden og lad dem simre i honning-sukkerblandingen, indtil de er møre. Pas på med at koge dem for længe, for så bliver de til mos.
- Tag gryden af varmen, så snart pærerne er møre og hæld på glas sammen med honningsiruppen.
Kaffesirup
Servering
- Ved servering hælder du kaffesirup over kagen og serverer den sammen med letpisket fløde, iblandet en teskefuld vaniljesukker, og de honningsyltede pærer.
2 comments
Man får indtrykket af, at den her kage bare er super rig på smag.
Jeg håber den smagte fantastisk.
Hej Julie
Du har helt ret 🙂 Kagen smagte fantastisk. Faktisk har jeg bagt en hel del varianter af sirupskage over en længere periode, og denne her, synes jeg, løftede sig op over de andre. Det er faktisk en af de bedste kager, jeg har spist i 2020 (og tro mig, med al den corona-hjemmetid for hele familien er der både blevet bagt og spist rigtig mange kager i dette år).
Mange hilsner Trine